Sutra 900. izdanje HRT-ove radijske emisije Dobro došli u klub

Zagreb, 24. siječnja 2017. – 900. izdanje kultne tjedne radijske emisije posvećene elektroničkoj glazbi Dobro došli u klub bit će emitirano sutra, 25. siječnja, na Drugome programu Hrvatskoga radija (HRT – HR 2) s početkom u 23.00. Emisija se počela emitirati 1996. godine i tijekom godina postala važan čimbenik u oblikovanju hrvatske klupske scene jer promiče elektroničku glazbu i klupsku supkulturu (eng. clubbing) te u hrvatski radijski eter donosi novosti svjetske glazbene produkcije. Kroz intervjue i mikseve hrvatskoj su publici dosad predstavljeni mnogobrojni domaći i strani disk-džokeji i producenti, a visoka je razina kvalitete i privlačnost sadržaja okrunjena u studenome prošle godine nagradom Ambasador za najbolju radijsku emisiju.

„Drago mi je da je uz publiku i struka prepoznala kvalitetu emisije Dobro došli u klub. Zahvaljujem publici na glasovanju i stručnome žiriju na odluci o dodjeli prestižne nagrade“, rekao je autor emisije Dario Šarović na svečanoj dodjeli nagrada Ambasador, koju je pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture organizirao mrežni portal klubskascena.hr.

Dario Šarović, poznatiji kao DJ Max, legendarni je zagrebački disk-džokej. Tijekom 26 godina rada bio je sudionikom brojnih klupskih manifestacija, od svjetskih prvenstava disk-džokeja do festivala koji su okupili desetke tisuća posjetitelja. Njegovi su nastupi obilježili najpoznatije hrvatske klubove, od Zagreba do Novalje, a ujedno je tri godine zaredom bio i sudionikom festivala Ultra Europe. Stalno ulaganje u glazbu i tehnologije te potraga za savršenim klupskim zvukom često ga izdižu iznad okvira postojećih glazbenih žanrova. Njegovi su nastupi jedinstvena fuzija tonova, koji u savršenoj harmoniji zrače snažnom pozitivnom energijom, pa njegovi nastupi u klubovima, na oduševljenje publike, često traju šest ili više sati.

„Iskustvo rada pred publikom znatno mi je pomoglo u osmišljavanju radijskih emisija i vjerojatno sam stoga uspio bez problema doći i do ove respektabilne brojke od 900 emisija Dobro došli u klub. Zahvaljujem Drugomu programu Hrvatskoga radija na ukazanome povjerenju, a posebno sam ponosan na uspjeh i važnost koje emisija dobiva na međunarodnoj sceni unatoč činjenici da je vodim na hrvatskome jeziku. Snimke su emisija dostupne na mrežnim servisima kao što su iTunes i Mixcloud te preko moje aplikacije za mobilne uređaje DJ Max, pa brojni svjetski poznati producenti i disk-džokeji sve više pokazuju zanimanje za promidžbu svojih novih singlova i remikseva. Imao sam nedavno europsku premijeru remiksa i ekskluzivni intervju s američkim producentom Daveom Audéom, dobitnikom Grammyja za remiks godine 2016., svjetsku premijeru singla Daminea Halla, a u emisijama su, uz danas ugledna imena kao što su EDX i Mambo Brothers, gostovali velikani svjetske klupske scene poput Stonebridgea i Felixa. Već za 901. emisiju mogu najaviti ekskluzivni intervju s Joachimom Garraudom, francuskim producentom koji stoji iza singlova i albuma svjetskih zvijezda kao što su David Guetta, Moby, The Eurythmics, OMD i Deep Dish“, istaknuo je DJ Max te dodao: „Za 900. emisiju pripremam dvosatni miks kojim ću pokušati sažeti razdoblje od dva desetljeća koliko emisija postoji, pa vjerujem da će publika uživati u klupskim klasicima.“

Podsjećamo na jedinstveni audiovizualni sadržaj, jubilarnu 800. emisiju Dobro došli u klub, snimljenu prije dvije godine na Hrvatskoj radioteleviziji u visokoj razlučivosti (engl. high definition – HD), kvaliteti u kojoj je DJ Max pokazao tehnološki razvoj opreme miksajući glazbu s gramofona, CD playera i USB-ova. Videosnimka 800. emisije dostupna je na Maxovim mrežnim stranicama: http://deejay-max.com.

DJ Max, uz tjedne radijske emisije Dobro došli u klub koje se emitiraju sa srijede na četvrtak od 23.00 do 1.00 na Drugome programu Hrvatskoga radija (HRT – HR 2), radi na svojemu novom albumu i priprema europsku turneju.


Hrvatska radiotelevizija
RJ Komunikacije
Prisavlje 3
10 000 Zagreb
telefon: 01 634 3303
telefaks: 01 634 2961
e-adresa: hrt@hrt.hr
www.hrt.hr