Vremenska prognoza, 10.1.2017.

Danas ponovno hladnije jer će nam pritjecati hladan zrak s istoka kontinenta. Zbog blizine ciklone na jugoistoku Europe do krajnjih će istočnih i južnih područja stići i određena količina vlažnog zraka. U našem će dijelu Europe utorak biti hladan, na jugoistoku čak i ekstremno hladan, nerijetko s oborinama. I sjevernije od nas slično uz snijeg na sjeveroistoku Europe te mjestimice u zapadnim područjima. No, u većem će dijelu zapadne Europe utorak biti uglavnom suh.

U istočnoj Hrvatskoj
 u utorak sunčanije nego jučer, osobito prijepodne. U drugome se dijelu dana očekuje porast naoblake. Puhat će pritom ponegdje umjeren istočnjak, a temperatura će biti niža nego jučer.

Hladnije će biti i u središnjim područjima. Najniža temperatura očekuje se od -15 do -9, a najviša će biti između -7 i -4 stupnja. Uz obilje sunca bit će i razdoblja uz umjerenu i povećanu naoblaku, pri čemu će mjestimice biti slabog snijega.

On je moguć i ponegdje u Gorskome kotaru i Lici gdje će oblaka biti više nego na sjevernom Jadranu. Puhat će na moru bura, mjestimice jaka s olujnim udarima, poglavito podno Velebita. Temperatura zraka pritom na obali i otocima ujutro između -5 i 0, a danju od 0 do 3 stupnja.

Slične se vrijednosti temperature predviđaju i na srednjem Jadranu gdje će također ponegdje još biti umjerene i jake bure. Dan će inače obilovati suncem, međutim mjestimice uz prolazno više oblaka može biti i slabih oborina, uglavnom na otvorenome moru i nekim otocima.

Malo kiše, pa i snijega, može pasti i na nekim otocima na krajnjem jugu zemlje. Oblaka će tu u prosjeku biti više nego drugdje na Jadranu, također uz buru, pri čemu će more biti malo i umjereno valovito.

Sutra još slično hladno kao danas, a zatim će temperatura zraka porasti. Malo je snijega u srijedu u prvome dijelu dana moguće još ponegdje na istoku. U četvrtak uz jugozapadnjak stiže novo jače naoblačenje, s oborinama potkraj dana u gorju, a zatim u petak, kada će vjetar okrenuti na sjeverni, i drugdje.

I na moru sutra još hladno, na jugu ponegdje uz malo kiše i snijega, a bura će oslabjeti. U četvrtak će zapuhati jugozapadnjak pa jugo koje će jačati i s kojim će stići naoblačenje, zatim i kiša. Ona se očekuje potkraj četvrtka na sjevernom dijelu, a u petak, uz mjestimičnu grmljavinu, i drugdje. 

Za kraj, upozorenje na vrlo hladno jutro ponegdje u unutrašnjosti - temperatura će većinom biti oko -10 ili niža, ponegdje niža i od -15 stupnjeva. Slično još sutra, a zatim od četvrtka ipak malo toplije.