50 godina postojanja emisija pučke i predajne kulture HRT-a

U posebnoj emisiji koja je na rasporedu 15. siječnja na Prvome programu HTV-a u 17.40 sudjeluju i Folklorni ansambl Zagreb – Markovac,
KUD Kupljenovo te popularni etnosastav Cinkuši

Zagreb, 9. siječnja 2017. – Uredništvo emisija pučke i predajne kulture Produkcijskoga odjela Kultura Hrvatske radiotelevizije (HRT) proslavilo je krajem prošle godine 50. obljetnicu svojega postojanja. Godine je 1966. glazbenik Božo Potočnik došao na tadašnju Radioteleviziju Zagreb i tako je započela stalna proizvodnja televizijskih emisija o narodnoj glazbi i običajima, odnosno emisija o hrvatskoj popularnoj i tradicijskoj kulturi.

Obilježavajući 50. obljetnicu te proizvodnje, čiji je rezultat dosadašnjih četrdesetak međunarodnih i domaćih filmskih nagrada i priznanja, današnji se urednici emisija pučke i predajne kulture Ljiljana Šišmanović i Aleksej Gotthardi Pavlovsky s gostima u studiju, autorima i stručnim suradnicima prisjećaju uspjeha te dugotrajne, bogate i društveno korisne produkcije Hrvatske radiotelevizije.

U posebnoj emisiji koja je na rasporedu u nedjelju 15. siječnja 2017. na Prvome programu Hrvatske televizije (HRT – HTV 1) u 17.40 sudjeluju i Folklorni ansambl Zagreb – Markovac, KUD Kupljenovo te popularni etnosastav Cinkuši.

Redatelj je Davor Borić Bubi, producenti Mate Letica i Stjepan Erić, scenografkinja Daniela Boban, dizajnerica svjetla Tatjana Dakić, majstori tona Dražen Muđer i Dorian Stegu, montažer Matija Zajec, a urednici, scenaristi i voditelji Ljiljana Šišmanović i Aleksej Gotthardi Pavlovsky.


Hrvatska radiotelevizija
RJ Komunikacije
Prisavlje 3
10 000 Zagreb
telefon: 01 634 3303
telefaks: 01 634 2961
e-adresa: hrt@hrt.hr
www.hrt.hr