Imenovani vršitelji dužnosti ravnatelja PJ Produkcija, Poslovanje i Tehnologija HRT-a

Zagreb, 28. prosinca 2016. – Vršitelj dužnosti glavnoga ravnatelja Hrvatske radiotelevizije (HRT) Blago Markota imenovao je Josipa Krajinu novim vršiteljem dužnosti ravnatelja Poslovne jedinice Produkcija Hrvatske radiotelevizije, dr. sc. Davora Mezulića novim vršiteljem dužnosti ravnatelja Poslovne jedinice Poslovanje Hrvatske radiotelevizije te mr. sc. Davora Nađa novim vršiteljem dužnosti ravnatelja Poslovne jedinice Tehnologija Hrvatske radiotelevizije. Dosadašnji su vršitelji dužnosti ravnatelja poslovnih jedinica Produkcija, Poslovanje i Tehnologija Hrvatske radiotelevizije raspoređeni na nove poslove u skladu sa svojim dosadašnjim stečenim znanjima i iskustvom, a vršitelj dužnosti glavnoga ravnatelja Hrvatske radiotelevizije zahvalio im je na njihovu dosadašnjemu radu i postignućima.

Josip Krajina zaposlen je na Hrvatskoj radioteleviziji dvadeset godina. Radio je kao producent i izvršni producent na brojnim emisijama i projektima Hrvatske radiotelevizije. Bio je glavni producent Informativnoga programa Hrvatske televizije (HRT – HTV), rukovoditelj informativne produkcije te rukovoditelj Operativne podrške Informativnoga medijskog servisa Hrvatske radiotelevizije. Tijekom dugogodišnjega rada surađivao je na organizaciji najvećih i najzahtjevnijih projekata – poput praćenja posjeta Pape, ulaska Hrvatske u Europsku uniju te praćenja parlamentarnih izbora, što je ostvarivao od 2009. do ove godine. Josip Krajina rođen je u Zagrebu 1976., a diplomirao je novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu.

Dr. sc. Davor Mezulić na Hrvatskoj radioteleviziji radi od 1983. godine. Bio je pomoćnik rukovoditelja informatičke službe od 2000., a potom i njezin rukovoditelj. Od 2007. godine bio je ravnatelj Hrvatskoga radija (HRT – HR) i član Uprave Hrvatske radiotelevizije. Od prosinca 2009. godine bio je pomoćnik glavnoga ravnatelja Hrvatske radiotelevizije za razvoj i tehnologiju, od 2010. godine savjetnik mentor u Radnoj jedinici Informacijska i komunikacijska tehnologija, a od 2016. savjetnik mentor u Radnoj jedinici Istraživanje i razvoj Hrvatske radiotelevizije.

U vrijeme njegova rukovođenja na Hrvatskome radiju (HRT – HR) završena je modernizacija glavne režije, pušten je u rad radijski koncertni studio Zvonimir Bajsić, Hrvatski radio dobio je mrežne stranice, a uz mrežno emitiranje svih programa ubrzana je i digitalizacija audioarhive.

Dr. sc. Davor Mezulić rođen je 1956. godine. Diplomirao je na Elektrotehničkome fakultetu Sveučilišta u Zagrebu te na Filozofskome fakultetu Sveučilišta u Rijeci. Završio je doktorski studij informacijskih i komunikacijskih znanosti na Filozofskome fakultetu Sveučilišta u Zagrebu te obranio doktorsku disertaciju o sustavu za financiranje javnih medija.

Mr. sc. Davor Nađ zaposlen je na Hrvatskoj radioteleviziji 23 godine. Bio je voditelj pogona tehnike Hrvatske televizije (HRT – HTV) i televizijskih studija 7 i 8. Kao inženjer projektant od 2011. godine vodio je studio 6 i studio 7, a od 2014. godine i studio 8 Hrvatske televizije. Sudjelovao je u brojnim velikim projektima Hrvatske radiotelevizije među kojima su Eurosong, projekt digitalizacije režije i studija 8, posjet Pape 2011. godine, prijenos iz Vukovara, referendum o ulasku Hrvatske u Europsku uniju, Olimpijske igre u Londonu 2012. godine i prijenos za izbor Pape 2013. godine. Vodio je izradu projekta preseljenja virtualne scene iz režije 5 i nadogradnju postojeće scene 2014. godine, a od 2011. godine bio je voditelj studijskoga dijela svih projekata u vezi s izborima u Republici Hrvatskoj, od predsjedničkih do parlamentarnih i lokalnih izbora.
Mr. sc. Davor Nađ rođen je u Vukovaru 1968. godine. Završio je studij telekomunikacija na Fakultetu prometnih znanosti Sveučilišta u Zagrebu, a na istome je fakultetu i magistrirao 2006. godine. Njegov je magistarski znanstveni rad temeljen na digitalnoj tehnologiji televizije i u njemu su primijenjena zapažanja, iskustva i problematika digitalizacije na Hrvatskoj televiziji. Bio je dragovoljac Domovinskoga rata i nositelj je Spomenice Domovinskoga rata 1991./1992. godine.

Hrvatska radiotelevizija
RJ Komunikacije
Prisavlje 3
10 000 Zagreb
telefon: 01 634 3303
telefaks: 01 634 2961
e-adresa: hrt@hrt.hr
www.hrt.hr