Srimarska božićna bajka

Kuća i dvorište obitelji Vlahov na Srimi odjenuli su blagdansko ruho. U iščekivanju blagdana u njihovom vrtu zasvijetlilo je preko 4000 lampica. Zamisli supruga Staše u stvarnost pretvara supruga Ivona, a pripreme za srimarsku božićnu bajku traju kroz cijelu godinu.

Otkako su u mirovini, Ivona i Stašo Vlahov imaju pune ruke posla. 'Plaća' za sve što rade osmijeh je na licima najbližih. Njihov vrt prepun je uspomena. A svaka od figura priča svoju priču. Tako je 'roda' cijelom selu najavila da se u kući Vlahova čeka drugo unuče. Rodi društvo čine Mickey i Minnie Mouse, Šiljo, Snjegović i razne životinje. Ponikle su od obične grančice ružmarina za koji sam znala da nije onaj običan nego da raste na sve strane,  objašnjava gospođa Ivona.
Ivona i Stašo zajednički su odlučili i vrt odjenuti u blagdansko ruho. S čak 4200 lampicaDa, došli ste u našu bajku, sad znate zašto se želje moje žena, sve ispune, jer ja sam Did Božićnjak… smije se Stašo. Koji nerijetko dariva i susjede i usputne prolaznike. A njih božićna čarolija obitelji Vlahov ostavlja bez daha.

Pripreme za kićenje traju cijelu godinu, no ovaj Djedica ipak ne može sve sam, supruga Ivona je desna ruka, jer skupa je uvik lakše. A zajedno je lakše i dočekivati blagdane. Posebice ako ih dočekuješ u ovakvom okruženju.