Ponovno nagrađena emisija More Hrvatske radiotelevizije


Jedna od najgledanijih emisija Hrvatske radiotelevizije dvaput je, 2010. i 2013. godine, dobila nagradu Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture za promicanje pomorske znanosti i kulture

Zagreb, 23. prosinca 2016. – Hrvatska radiotelevizija godinu u kojoj je  proslavila 90. obljetnicu postojanja Hrvatskoga radija (HRT – HR) i 60. obljetnicu postojanja Hrvatske televizije (HRT – HTV), te dobila brojna priznanja i nagrade, zaključuje primitkom još jedne nagrade. Hrvatski ogranak Svjetske federacije turističkih novinara i pisaca o turizmu FIJET na ovomjesečnoj je dodjeli nagrada Marko Polo za najbolje novinarske turističke priče za osobit doprinos popularizaciji i afirmaciji te promicanju etičkih i profesionalnih standarda turističkoga novinarstva Hrvatskoj radioteleviziji i emisiji More dodijelio Povelju s Medaljom FIJET-a Marko Polo – slavni putopisac. Dodjela nagrada Marko Polo organizirana je pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma i Grada Zagreba.

Uz emisiju More s Hrvatske radiotelevizije nagrađeni su još i novinar Saša Živković za reportažu objavljenu u emisiji Labirint, Mirjana Žugec Pavičić za reportažu u emisiji Baština emitiranu na HRT – Glasu Hrvatske, Sanja Pražen za reportažu u emisiji Alpe Dunav Jadran te novinarka i urednica HRT – Radija Sljeme Vesna Jurić Rukavina za 300 autorskih emisija Prstom po globusu.

Emisija More započela je s emitiranjem 10. siječnja 1982. godine iz HRT-ova centra u Rijeci pod imenom More, ljudi, obale, a njezin je idejni začetnik bio urednik HRT-ova centra u Puli Branislav Bimbašić.

„S obzirom na to da ljudi vole skraćivati imena, osam godina poslije postala je jednostavno More. Već 35 godina morski joj duh utjelovljuju mnogobrojni dragocjeni suradnici iz svih priobalnih HRT-ovih centara – Rijeke, Pule, Splita, Zadra, Šibenika i Dubrovnika. S vremenom se emisija More diskretno mijenjala. Primjerice, u početku je Plava pošta odgovarala na pisma gledatelja, a dugo se plovilo i rubrikama Morima svijeta te Morska Eurovizija. Kolege iz Splita urednički su isplovili prije 16 godina, kad su započeli sa samostalnim emisijama i obojili ih svojom osobnošću i vlastitim izborom morskih sadržaja“, ističe urednica emisije More iz HRT-ova centra u Rijeci Odri Ribarović.

Emisija More slovi kao jedan od zaštitnih znakova Hrvatske radiotelevizije, a dvaput je, 2010. i 2013. godine, dobila i nagradu Ministarstva pomorstva za promicanje pomorske znanosti i kulture.


Hrvatska radiotelevizija
RJ Komunikacije
Prisavlje 3
10 000 Zagreb
telefon: 01 634 3303
telefaks: 01 634 2961
e-adresa: hrt@hrt.hr
www.hrt.hr