Sanja Skorić v. d. glavnoga urednika Trećega programa Hrvatske televizije


 Zagreb, 21. prosinca 2016. –
Na prijedlog vršitelja dužnosti ravnatelja Poslovne jedinice Program Hrvatske radiotelevizije (HRT) Božidara Domagoja Burića, vršitelj dužnosti glavnoga ravnatelja Hrvatske radiotelevizije Blago Markota imenovao je Sanju Skorić vršiteljicom dužnosti glavnoga urednika Trećega  programa Hrvatske televizije (HRT – HTV 3) nakon što je s te dužnosti na vlastiti zahtjev razriješen Krešimir Čokolić.

Sanja Skorić diplomirala je novinarstvo na Hrvatskim studijima Sveučilišta u Zagrebu, a 2011. godine obranila je magistarski rad na Fakultetu političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu s temom „Informiranje i obrazovanje hrvatske javnosti o eurointegracijama – Hrvatska i Europa“ te stekla zvanje magistrice društvenih znanosti.

Na Hrvatskoj radioteleviziji radi četrnaest godina, isprva kao stalna honorarna suradnica, a potom i kao dugogodišnja novinarka i urednica u Odjelu za obrazovanje i znanost. Kao televizijska novinarka i stručna suradnica radila je za brojne televizijske projekte: Scientia Croatica, Znanstvena petica, Budućnost zemlje, Trenutak spoznaje, Znanstvene vijesti, Društvena mreža, Znanstveni krugovi, Vremeplov i drugi. Uređivala je i vodila emisiju Vrijeme je za knjigu.


Hrvatska radiotelevizija
RJ Komunikacije
Prisavlje 3
10 000 Zagreb
telefon: 01 634 3303
telefaks: 01 634 2961
e-adresa: hrt@hrt.hr
www.hrt.hr