HRTi svojim korisnicima priprema prigodne blagdanske sadržaje

Besplatna multimedijska usluga HRTi nudi brojne naslove u svojoj videoteci, a ovih blagdana uvrstit će u ponudu i neke nove sadržaje

Zagreb, 19. prosinca 2016.
– Besplatna multimedijska usluga Hrvatske radiotelevizije HRTi svakim danom bilježi sve više korisnika. Trenutačno ih je registrirano 290 000. HRTi je dostupan na pametnim telefonima, prijenosnim računalima i tabletima, a ovih će blagdana u svoju videoteku, koja se iz dana u dan nadopunjuje novim emisijama, uvrstiti i neke legendarne serije, filmove i koncerte. Tako će od 24. prosinca korisnici s pomoću te usluge imati prigodu pogledati seriju Gruntovčani. Rado gledana, hvaljena i prihvaćena od gledateljstva i kritike serija je stekla status proizvoda trajne kulturne vrijednosti Hrvatske radiotelevizije. Serija scenarista Mladena Kerstnera i redatelja Kreše Golika progovara o svakodnevici hrvatskoga sela šezdesetih godina 20. stoljeća, ali i o ljudskoj naivnosti, gluposti, zlobi, pakosti, pravdi i nepravdi. Nezaboravni likovi Regice i Dudeka, Cinobera, Presvetloga i Martina Birtaša vjerujemo da će iznova nasmijati mnoge.  

U božićnome prikazu Narodil se mladi kralj Tomislava Uhlika i redateljice Nane Šojlev iz prekrasne crkve svete Marije Snježne u Belcu u maniri pučkih crkvenih prikazanja u videoteci multimedijske usluge HRTi imat ćemo prigodu vidjeti i prizore navještenja te poklonstva kraljeva i pastira uz veličanstveni zbor i obilje emocija koje nam svojom izvedbom uvjerljivo donosi Ansambl LADO. 

Videoteka multimedijske usluge HRTi obogaćena je i popularnim i po mnogima jednim od najboljih hrvatskih dječjih filmova Vuk samotnjak. Slojevito je to ostvarenje o neobičnome prijateljstvu dječaka Ranka i divljega psa lutalice u ličkim planinama. U ovome se filmu za djecu u kojemu uživaju i odrasli debitantskim nastupom proslavio Slavko Štimac, najveća dječja zvijezda tadašnjega jugoslavenskog filma. Na Pulskome festivalu 1972. godine film je nagrađen Velikom srebrnom arenom i nagradom publike Jelen. Iste je godine ovjenčan priznanjima i na više međunarodnih festivala.

Još jedan odličan igrani film moći će se za koji dan pronaći u videoteci multimedijske usluge HRTi. Riječ je o filmu Mala pljačka vlaka koji je u hrvatska kina privukao više gledatelja od mnogih ostvarenja koja su pobrala festivalske lovorike.

Balkanska je to tragikomedija otkačenoga humora, vrsnih glumačkih nastupa, živopisnoga ugođaja u maniri vesterna te veoma uvjerljiva rekonstrukcija kraja Prvoga svjetskog rata negdje na velebitskoj goleti. Film koji prikazuje duhoviti odnos kriminala i vlasti djelo je scenarista i redatelja Deana Šorka.

Podsjetimo, multimedijska usluga HRTi korisnicima usluga javnoga medijskog servisa omogućuje i gledanje uživo četiriju nacionalnih programa Hrvatske televizije (HRT – HTV), slušanje uživo triju nacionalnih i osam regionalnih programa Hrvatskoga radija (HRT – HR), slušanje međunarodnoga radijskog programa HRT – Glas Hrvatske, praćenje svih sadržaja unatrag 48 sati te brojne odabrane sadržaje u videoteci, slušaonici i posebnim rubrikama.


Hrvatska radiotelevizija
RJ Komunikacije
Prisavlje 3
10 000 Zagreb
telefon: 01 634 3303
telefaks: 01 634 2961
e-adresa: hrt@hrt.hr
www.hrt.hr