Simfonijski orkestar HRT-a priprema posebne koncerte za djecu


Zagreb, 9. prosinca 2016. – Simfonijski orkestar Hrvatske radiotelevizije na čelu s maestrom Alanom Bjelinskim i ove godine za najmlađu publiku organizira tradicionalne posebne koncerte. Oni će se održati danas, 9. prosinca, s početkom u 13 sati i sutra, 10. prosinca, s početkom u 10 sati u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskoga u Zagrebu.

Ulomke iz Čarobne frule Wolfganga Amadeusa Mozarta izvodit će solisti Domagoj Dorotić, Valentina Fijačko, Ljubomir Puškarić, Marija Kuhar Šoša, Antonia Dunjko, Siniša Štork i Ladislav Vrgoč uz pratnju Simfonijskoga orkestra Hrvatske radiotelevizije pod ravnanjem maestra Alana Bjelinskoga.

Najmlađim će posjetiteljima biti omogućeno da iskušaju glazbala, doznaju sve o njima i postavljaju pitanja glazbenicima. Moći će prisustvovati i režijskoj probi te doznati kako nastaje opera i istodobno upoznati likove, radnju i čuti najljepše dijelove Čarobne frule.

Nastupit će ponajbolji solisti u Hrvatskoj, prvaci opere i nacionalni prvaci, a maestro Alan Bjelinski neće nastupiti samo kao dirigent, nego i kao moderator koncerta.

Tradicionalni koncerti Simfonijskoga orkestra Hrvatske radiotelevizije za djecu način su na koji Hrvatska radiotelevizija kao javni medijski servis nastoji upoznati i mladu publiku s ozbiljnom glazbom, a neke od njih potaknuti i da je zavole.


Hrvatska radiotelevizija
RJ Komunikacije
Prisavlje 3
10 000 Zagreb
telefon: 01 634 3303
telefaks: 01 634 2961
e-adresa: hrt@hrt.hr
www.hrt.hr