Vremenska prognoza, 5.12.2016.

U ponedjeljak uglavnom suho, te barem djelomice sunčano. Uz više oblaka gdjekoje kišne kapi može biti na Jadranu, a u gorju malo snijega. U nastavku tjedna stabilnije.

Početak tjedna u istočnoj će Hrvatskoj početi s hladnim jutrom i temperaturom zraka uglavnom između -6 i -4 °C, te mjestimičnom maglom. Tijekom dana djelomice ili pretežno sunčano, uz najvišu temperaturu oko 3 °C.

Podjednako relativno hladno, osobito ujutro, bit će i u središnjoj Hrvatskoj, također ujutro s mrazom i mjestimičnom maglom ili sumaglicom, a danju barem djelomice sunčano, uz slab do umjeren istočni i jugoistočni vjetar.

Na sjevernom Jadranu i u gorskim krajevima umjereno do znatno oblačno, ponegdje uz mogućnost za malo kiše i to uglavnom uz obalu. Po kotlinama ujutro mjestimice magla.  Puhat će slaba do umjerena, ujutro podno Velebita mjestimice i jaka bura. Najniža jutarnja temperatura u gorju oko -3 °C, a na obali i otocima i do 9 °C. Najviša u gorju 2 do 5 °C, u unutrašnjosti Istre i na sjevernom Jadranu između 10 i 14 °C.

Samo malo viša na srednjem Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije, uz uglavnom suho vrijeme, te djelomice sunčano, povremeno s umjerenom naoblakom. Ujutro će puhati slaba do umjerena bura, zatim podjednako jak istočnjak i jugoistočnjak.

Na jugu našeg dijela Jadrana djelomice ili pretežno sunčano, uz slab do umjeren istočnjak i jugo, te čak za doba godine ugodno toplo - ujutro uz najnižu temperaturu zraka od 7 do 10 °C, a poslijepodne najvišu između 13 i 16 °C.

I sljedećih dana u unutrašnjosti relativno stabilno - djelomice ili pretežno sunčano uz slab vjetar, te većinom razmjerno hladno, uz svakodnevni jutarnji mraz, a osim njega, ponegdje će biti i magle, dugotrajnije u utorak i četvrtak.

Na Jadranu i u nastavku tjedna djelomice ili pretežno sunčano, ali u utorak još uz povremeno umjerenu naoblaku ponegdje može pasti i malo kiše, i to uglavnom na sjevernom dijelu. Puhat će slaba do umjerena bura i sjeverozapadni vjetar. Temperatura zraka neće se znatnije mijenjati.