Premijera šeste sezone serije Dobra žena na HRT-u

Zagreb, 23. studenoga 2016. – Izvrsna američka serija Dobra žena nastavlja se premijerom šeste sezone. Gledatelji će u novim nastavcima moći uživati od sutra, 24. studenoga, na Drugome programu Hrvatske televizije (HRT – HTV 2) od 18.25. Američki filmski institut tu je seriju uvrstio među najbolje televizijske serije u 2013. godini, a 2014. je godine osvojila nagradu televizijskih kritičara za posebno postignuće te dobila pet nominacija za nagradu Emmy i tri za Zlatni globus.

Za ulogu je Alicie Florrick glumica Juliana Margulies osvojila dva Primetime Emmyja i Zlatni globus te dvije nagrade SAG. Za Zlatni globus serija je gotovo redovito nominirana u kategorijama najbolje dramske serije, najbolje glavne ženske uloge i za neke od sporednih uloga, a imala je brojne nominacije za Emmy, dvije za BAFTA-u i niz drugih. Serija je ukupno osvojila 29 nagrada uz 202 nominacije.

Juliannu Margulies ponovno gledamo u ulozi Alicie Florrick, osramoćene supruge političara koja obnavlja odvjetničku karijeru nakon što je njezin muž bio umiješan u seksualni skandal i osuđen na zatvorsku kaznu. Nakon četiri uspješne godine odvjetničkog rada Alicia osniva novi odvjetnički ured s kolegom Caryjem Agosom, čime se zamjeri bivšim šefovima Diane Lockhart i Willu Gardneru, koji joj se žestoko osvećuju, no kad Willa, Alicina bivšega ljubavnika, ustrijele u sudnici, neprijateljstvo nestaje. Alicia je u šoku i ne zna kako nastaviti sa životom. Nakon rastanka od muža Petera Florricka, sada guvernera, Alici se nudi nekoliko zanimljivih mogućnosti: kandidirati se za državnu tužiteljicu ili dovesti Diane u svoj novi ured i nastaviti raditi kao odvjetnica u Chicagu u kojemu vlada velika konkurencija.

Autori su serije Robert King i Michelle King, a producenti Ridley Scott, Robert King, Michelle King, David Zucker, Brooke Kennedy, Ted Humphrey, Keith Eisner, Leonard Dick i Craig Tuck.

Hrvatska radiotelevizija
RJ Komunikacije
Prisavlje 3
10 000 Zagreb
telefon: 01 634 3303
telefaks: 01 634 2961
e-adresa: hrt@hrt.hr
www.hrt.hr