Vikend prepun mirisa i okusa mladih maslinovih ulja u Vodnjanu

Za ovogodišnju tradicionalnu manifestaciju Dani mladog maslinovog u Vodnjanu pripremljen je bogat program.

Dani okupljaju proizvođače vrhunskih maslinovih ulja, a iz godine u godinu nastoji i dalje široj javnosti predstaviti važnost konzumiranja mladog maslinovog ulja. Dani mladog maslinovog ulja posebno pridonose afirmaciji vodnjanskog ekstra djevičanskog maslinovog ulja koje je danas itekako prepoznatljiv autohtoni vodnjanski brend, a u svjetskim razmjerima jedno od najboljih maslinovih ulja.

Tradicionalna manifestacija Dani mladog maslinovog ulja počela je danas, a možete ih degustirati tijekom vikenda koje će biti prepun mirisa i okusa mladih maslinovih ulja u Vodnjanu. Na smotri će se moći upoznati stotinjak proizvođača ovog tradicionalnog i zdravog istarskog proizvoda. Važno je napomenuti da će biti predstavljeni i ostali proizvodi koji idu uz maslinova ulja, ali i oprema za maslinare. Ovu godinu mnogi će maslinari pamtiti kao izuzetnu što po količini ploda što po vrhunskoj kvaliteti mladog maslinovog ulja.

Manifestacija je i međunarodnog karaktera te su svake godine na njoj nazočni i gosti iz susjednih zemalja. Ove godine dolaze proizvođači iz Italije, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Srbije.