Ivan je 'Chtef Zagorski chef'

Kako spojiti bogatu gastronomsku tradiciju i suvremenu ponudu još je jednom pokazala manifestacija 'Chtef Zagorski chef'. U Donjoj Stubici sedam vrhunskih zagorskih kuhara danas se natjecalo u pripremi novih jela od autohtonih zagorskih namirnica.

Radno i užurbano bilo je u kuhinji Termi Jezerčica. Vremena je malo, a treba pripremiti ukusno i maštovito glavno jelo i desert. Namirnice su patka, zagorski mlinci i kesteni.

Kuhar hotela domaćina Ivan Knezić Prigorec najbolje je odgovorio na postavljeni zadatak te tako postao ovogodišnji najbolji Zagorski šef. Pripremio je glavno jelo koje je nazvao 'pačje novo doba' i desert 'tajanstvena šumska čarolija'. Kaže, nastojao je biti inovativan i kreativan, ali nije siguran što je presudilo u odluci žirija. Pretpostavljam da su to bili mlinci rađeni od kestenovog brašna i med od kestena, dodao je.

Članovi stručnog žirija kažu, svake je godine sve teže odlučiti o pobjedniku jer su jela i kreacije sve bolji. U ocjenjivanju se u obzir uzimalo niz kriterija.

Svi koji se žele uvjeriti da žiri nije pogriješio, moći će to učiniti već sutra, od kada će pobjedničko jelo biti na jelovniku hotela u Donjoj Stubici.