Novinari i urednici Hrvatske radiotelevizije u vukovarskoj Školi mira


Zagreb, 11. listopada 2016. – Urednica i voditeljica emisije Veterani mira Hrvatske radiotelevizije (HRT) Marija Miličević sudjelovat će ovoga tjedna kao gošća predavačica u vukovarskoj Školi mira. Škola mira naziv je obrazovnoga programa koji provodi Javna ustanova Memorijalni centar Domovinskoga rata Vukovar.

„Posebno mi je zadovoljstvo što ću nakon 17 godina uređivanja i vođenja emisije posvećene našim braniteljima biti u prilici učenicima osmih razreda reći nekoliko misli na temu što je mir. Družeći se s braniteljima sve ove godine, spoznala sam koliko je važno da učenici čuju koje su misli onih koji znaju što je rat“, ističe Marija Miličević.

Javna ustanova Memorijalni centar Domovinskoga rata Vukovar svojom djelatnošću čuva sjećanje na Domovinski rat i bitku za Vukovar, a brojnim odgojno-obrazovnim, kulturnim i društvenim aktivnostima spaja vukovarsku prošlosti i budućnosti.

„Jedan je od osnovnih zadataka provedba programa obveznih školskih posjeta učenika osmih razreda iz cijele Hrvatske Vukovaru. Riječ je o projektu koji obuhvaća učenje o vrijednostima Domovinskoga rata i bitke za Vukovar. Naše aktivnosti također uključuju komemoraciju, dokumentaciju, istraživanje i obrazovanje“, ističe ravnatelj ustanove Zoran Šangut.

Stoga ustanova, uz kolegicu Miličević, namjerava pozvati kao goste predavače i brojne druge urednike, novinare i voditelje Hrvatske radiotelevizije kako bi svoja iskustva stečena na ratištima diljem Hrvatske ili u razgovorima s hrvatskim braniteljima i veteranima Domovinskoga rata prenijeli učenicima tijekom predavanja u okviru Škole mira.


Hrvatska radiotelevizija
RJ Komunikacije
Prisavlje 3
10 000 Zagreb
telefon: 01 634 3303
telefaks: 01 634 2961
e-adresa: hrt@hrt.hr
www.hrt.hr