Na HRT-u predstavljena nova sezona Crno-bijeloga svijeta


Osmijeh, dobro raspoloženje i puno pozitivne energije obilježili
druženje s glumcima i autorima popularne serije

Zagreb, 29. rujna 2016.
– Svi obožavatelji Kipa, Žungula, Ksenije, Marine i ostalih likova popularne serije Crno-bijeli svijet mogli su jučer uživati u druženju s omiljenim glumcima na predstavljanju nove sezone, koje je održano na Hrvatskoj radioteleviziji. Radnja druge sezone dramske serije Crno-bijeli svijet, koju je produkcijska kuća Interfilm snimila za Hrvatsku radioteleviziju (HRT), smještena je u 1981. i 1982. godinu te je za trenutak i Prisavljem  zavladao duh tih godina pojačan glazbom i fotografijama iz toga vremena. U središtu su priče i dalje novinar Voljen Kipčić Kipo i njegov najbolji prijatelj, fotograf Đermano Kurtela zvan Žungul, koji je na početku sezone na odsluženju vojnoga roka na uzavrelome Kosovu.

„Ovo je prvi put da snimam drugu sezonu neke serije, pa sam bio potpuno opušten, znam Žungula već u dušu”, našalio se tijekom jučerašnjega druženja s novinarima Slavko Sobin, kojega su gosti i obožavatelji mogli i prepoznati, za razliku od Filipa Riđičkog, koji je s velikom bradom bio gotovo neprepoznatljiv Kipo. Kako je objasnio, sprema se za novu ulogu i stoga njeguje taj modni dodatak, a u seriji Crno-bijeli svijet se, najavio je, još intenzivnije počinje baviti novinarstvom.

I ove ćemo sezone imati prigodu vidjeti zagrebačka legendarna generacijska okupljališta, novinske redakcije i koncertne prostore. Neizostavna je i autentična glazba s početka osamdesetih, pa će druženje s junacima Crno-bijeloga svijeta biti obogaćeno glazbom Filma, Haustora, Idola, Aerodroma, Novih fosila te drugih sastava i solista s rock-scene i pop-scene osamdesetih.

Druženje s glumcima, fotografima i obožavateljima proteklo je u vedrome i veselome ozračju, a cijeloj ekipi osmijeh nije silazio s lica, posebno kad ih je voditelj programa Dražen Ilinčić nasmijao zgodom u kojoj objašnjava kako mlade generacije danas ne znaju upotrebljavati stare telefone s okruglim brojčanikom.

Prije projekcije prvoga nastavka nove sezone Crno-bijeloga svijeta nizale su se zahvale – očito je  suradnja Hrvatske radiotelevizije i Interfilma polučila sjajan rezultat.

Vršitelj dužnosti glavnoga ravnatelja Hrvatske radiotelevizije Siniša Kovačić  rekao je kako jesenska programska shema nije mogla bolje započeti, dok je čelni čovjek Interfilma Ivan Maloča naglasio da zahvaljuje Hrvatskoj radioteleviziji na „ako je to uopće moguće, još boljoj suradnji nego u prvoj sezoni.” A glavni krivac za sve, autor serije Goran Kulenović, ponosi se svojim likovima i glumcima. Kaže kako su novi nastavci posvećeni njihovim odnosima.

„Pokretač su sezone osobne Žacove, Kipove, Ksenijine, Dominikove, Jurine, Jagodine, Unine, Žungulove, Marinine i Dunjine drame, a u jednakoj mjeri i njihove – komedije. A kako su obožavatelji serije, čini se, najviše od svega zavoljeli likove, nadam se da će tih dvanaest petaka navečer ponovno postati obvezna lektira naših gledatelja”, rekao je autor serije Goran Kulenović.


Hrvatska radiotelevizija
RJ Komunikacije
Prisavlje 3
10 000 Zagreb
telefon: 01 634 3303
telefaks: 01 634 2961
e-adresa: hrt@hrt.hr
www.hrt.hr