Zazvonio prvi Školski sat i na Hrvatskoj televizijiZagreb, 5. rujna 2016. – Na radost učenika i njihovih obitelji, učitelja, nastavnika i profesora s prvim je danom škole zazvonio i prvi Školski sat na Drugome programu Hrvatske televizije (HRT – HTV 2) u proizvodnji Odjela za djecu i mlade Hrvatske radiotelevizije.

„Poštujemo tradiciju koja je desetljećima bila prisutna na Hrvatskoj televiziji, a koja je poticala i povezivala ulogu javne televizije s važnom ulogom škole. Budući da u televizijskome emitiranju do prije nekoliko mjeseci više nije postojao školski program, jako smo ponosni što se nakon dugo vremena gledateljima vraćaju sadržaji koji potvrđuju nezamjenjivu i važnu obrazovnu ulogu javne televizije“, ističe vršiteljica dužnosti glavnoga urednika Drugoga programa Hrvatske televizije (HRT – HTV 2) Jasna Burić.

Emisija Školski sat na rasporedu je radnim danom od 9.30 do 10.00, a učenici koji imaju jutarnju nastavu moći će je pratiti u poslijepodnevnome repriznom emitiranju od 16.45.

Drugi program Hrvatske televizije (HRT – HTV 2) ove će jeseni, pored odličnih serija i sportskih događaja, posvetiti veliku pozornost emisijama za djecu i mlade u produkciji HRT-ova Odjela za djecu i mlade pod rukovoditeljskom palicom Anđelka Glibe. „Uskoro ćemo gledatelje upoznati s našim novim obrazovnim projektima. Među njima su emisije Luka i prijatelji, voditelja Luke Bulića, Re(kreativac) voditelja Ivana Planinića te prvi put u povijesti Hrvatske televizije emisija koja će biti posvećena učiteljima Sjedni, odličan!, voditeljice i urednice Sunčice Findak“, najavila je Jasna Burić.


Hrvatska radiotelevizija
RJ Komunikacije
Prisavlje 3
10 000 Zagreb
telefon: 01 634 3303
telefaks: 01 634 2961
e-adresa: hrt@hrt.hr
www.hrt.hr