Dodijeljene nagrade Orlando Hrvatske radiotelevizije

Zagreb, 26. kolovoza 2016. – Sinoć su u Dubrovniku zatvorene 67. Dubrovačke ljetne igre. Najvažniji hrvatski kulturni festival i ove je godine okupio gotovo dvije tisuće umjetnika iz cijeloga svijeta koji su u 47 dana, od 10. srpnja do 25. kolovoza, na 17 scenskih i ambijentalnih odredišta u Dubrovniku i okolici, koji su pred 60 000 domaćih i inozemnih posjetitelja izveli 93 dramska, glazbena, plesna, folklorna, filmska i likovna programa.

Nagrada Orlando Hrvatske radiotelevizije ove je godine pripala predstavi Othello u izvedbi Festivalskoga dramskog ansambla i režiji Ivice Boban te ukrajinskome virtuozu, violinistu Alekseju Semenenku i ruskoj klaviristici Inni Firsovoj. Posebno priznanje dodijeljeno je Baletu Slovenskoga narodnog gledališča Maribor.

Nagrada Orlando već se četiri desetljeća dodjeljuje za najbolja dramska i glazbena umjetnička ostvarenja Dubrovačkih ljetnih igara. Ocjenjivački je sud za dramski dio programa Dubrovačkih ljetnih igara radio u sastavu Hrvoje Juvančić, Petra Jelača i Mare Sesardić, a za glazbeni dio programa u sastavu Goran Merčep, Dubravka Tomšić i Maroje Brčić. Zlatne kipiće Orlanda dobitnicima je uručio vršitelj dužnosti Hrvatske radiotelevizije Siniša Kovačić.

Bio je to uvod u svečani koncert Simfonijskog orkestra Hrvatske radiotelevizije pod vodstvom maestra Ive Lipanovića, uz solistice Valentinu Fijačko Kobić i Dubravku Šeparović Mušović te  kvartet Henschel, koji su uveličali zatvaranje 67. Dubrovačkih ljetnih igara.

Hrvatska radiotelevizija
RJ Komunikacije
Prisavlje 3
10 000 Zagreb
telefon: 01 634 3303
telefaks: 01 634 2961
e-adresa: hrt@hrt.hr
www.hrt.hr