Hrvatska radiotelevizija otvorila dopisništvo u Metkoviću

Metković, 19. srpnja 2016. – Vršitelj dužnosti glavnoga ravnatelja Hrvatske radiotelevizije Siniša Kovačić otvorio je danas HRT-ovo dopisništvo u Metkoviću u nazočnosti obnašateljice dužnosti gradonačelnika Metkovića Katarine Ujdur. Nakon vukovarskoga HRT-ova dopisništva novo, metkovsko dopisništvo znatno će unaprijediti izvješćivanje javnoga medijskog servisa iz Metkovića i cijele neretvanske doline.  

„Kvalitetno izvješćivanje o zbivanjima u lokalnoj zajednici jedna od važnih zadaća javnoga medijskog servisa. Zato sam ponosan što, nakon otvorenja HRT-ova dopisništva u Vukovaru, danas imam priliku objaviti i početak rada našega dopisništva u Metkoviću. Cilj nam je baviti se lokalnom tematikom, biti korektiv društva i poticati političare na rješavanje određenih problema. Zahvaljujući ovomu dopisništvu ponovno imamo mogućnost izravnih uključenja u sve radijske i televizijske programe iz Metkovića, ali i cijeloga neretvanskoga kraja, a moći ćemo brže i kvalitetnije izvješćivati o svim bitnim zbivanjima na ovome području“, istaknuo je vršitelj dužnosti glavnoga ravnatelja Hrvatske radiotelevizije Siniša Kovačić. Najavio je otvaranje dopisništava u Bjelovaru, Sisku i Mostaru.

Obnašateljica dužnosti metkovske gradonačelnice Katarina Ujdur osvrnula se na iznimnu važnost prisutnosti Hrvatske radiotelevizije u Metkoviću i cijelome neretvanskom kraju. „Dolina Neretve zaslužila je ovo dopisništvo, zahvaljujući kojemu će građani ovoga kraja imati mogućnost boljega informiranja o svim bitnim zbivanjima. Želimo vam mnogo korisnih gostiju i informacija za naše gledatelje te da dopisništvo služi svrsi i širenju istine“, istaknula je Katarina Ujdur.

„Ovomu je kraju dopisništvo Hrvatske radiotelevizije potrebno. Mediji su osnova demokracije, a u dolini Neretve dovoljno je tema i događaja koji opravdavaju njegovo postojanje”, istaknuo je dubrovačko-neretvanski župan Nikola Dobroslavić. Prostor za HRT-ovo dopisništvo osigurao je Grad Metković, a Hrvatska radiotelevizija obnovila ga je i opremila za rad. Iz njega će se izvješćivati o zbivanjima iz triju gradova i pet općina u kojima živi približno 40 tisuća stanovnika. Prva javljanja u HRT-ove televizijske programe već su ostvarena, a iz novoga dopisništva uskoro će se pripremati i sadržaji za Regionalni dnevnik, koji će se od jeseni ponovno emitirati na Prvome programu Hrvatske televizije (HRT – HTV 1).


Otvorenju HRT-ova dopisništva u Metkoviću bili su nazočni ministar pravosuđa Ante Šprlje, gradonačelnici Vrgorca, Opuzena i Ploča, načelnici općina neretvanskoga kraja te brojni drugi.


Hrvatska radiotelevizija
RJ Komunikacije
Prisavlje 3
10 000 Zagreb
telefon: 01 634 3303
telefaks: 01 634 2961
e-adresa: hrt@hrt.hr
www.hrt.hr