HRT-ova multimedijska usluga HRTi stekla 200 000 korisnika

Najviše su se pratili prijenosi utakmica na Drugome programu Hrvatskoga radija i na Drugome programu Hrvatske televizije u visokoj razlučivosti te prijenosi utakmica koje nisu bile u izravnome televizijskom prijenosu i mogle su se uživo pogledati samo s pomoću usluge HRTi

Zagreb, 13. srpnja 2016.
– Nova je besplatna multimedijska usluga Hrvatske radiotelevizije HRTi u manje od godinu dana od pokretanja premašila brojku od 200 000 korisnika. Toliki je, naime, bio broj onih koji su se koristili uslugom HRTi nakon završetka Europskoga nogometnog prvenstva u Francuskoj, koje je bilo dostupno i putem te multimedijske usluge.

Najgledaniji su i najslušaniji sadržaji u prošlome razdoblju bili prijenosi utakmica emitiranih na Drugome programu Hrvatskoga radija (HRT – HR 2) i Drugome programu Hrvatske televizije u visokoj razlučivosti (HRT 2 HD), odnosno prijenosi utakmica koje nisu bile u izravnome prijenosu na televiziji te su se mogle uživo pogledati samo s pomoću multimedijske usluge HRTi. U HRTijevoj su videoteci najgledaniji sadržaji bili sažeci utakmica i sadržaji u vezi s očekivanjima i nastupima Hrvatske nogometne reprezentacije na Europskome nogometnom prvenstvu.

HRTi nastavlja s obogaćivanjem svojih sadržaja te je odnedavno u Videoteci dostupno i remek-djelo hrvatske kinematografije „Glembajevi“ nastalo u režiji Antuna Vrdoljaka i prema drami Miroslava Krleže, a u povodu rođendana velikoga književnika, koji se rodio se 7. srpnja 1893. godine. 67 godina i jedan dan poslije na svijet je došla glumica Ena Begović, a Krležino i njezino mjesto susreta jedna je od najpoznatijih domaćih ekranizacija književnih djela.
Novostima tu nije kraj, pa su tako među naslovima koji su odnedavno dostupni na HRTiju i dokumentarac o Nikoli Tesli te film o osvajanju Wimbledona Gorana Ivaniševića.  

Na multimedijskoj usluzi HRTi uskoro će biti dostupne i Olimpijske igre u Riju de Janeiru. Uz prijenose Drugoga programa Hrvatske televizije u visokoj razlučivosti (HRT 2 HD) svakodnevno će biti dostupni i prijenosi uživo sportova koji neće biti u izravnome televizijskom prijenosu na Drugome programu Hrvatske televizije (HRT – HTV 2) te najzanimljiviji trenuci i nastupi naših olimpijaca.

Hrvatska radiotelevizija u listopadu prošle godine pokrenula je multimedijsku uslugu HRTi koja korisnicima usluga javnoga medijskog servisa preko mobilnih platforma, mobitela, prijenosnih računala i tableta omogućuje  gledanje i slušanje uživo svih 12 HRT-ovih radijskih i 4 televizijska programa. Osim toga, nova usluga nudi videoteku i slušaonicu odnosno gledanje i slušanje sadržaja na zahtjev.

Hrvatska radiotelevizija
RJ Komunikacije
Prisavlje 3
10 000 Zagreb
telefon: 01 634 3303
telefaks: 01 634 2961
e-adresa: hrt@hrt.hr
www.hrt.hr