Film iz koprodukcije HRT-a Ti mene nosiš na mrežnome servisu Netflixu

Zagreb, 12. srpnja 2016. – Film Ti mene nosiš na toj je platformi dostupan od početka ovoga mjeseca, a u drugoj će polovici iduće godine biti prikazan na programu Hrvatske televizije (HRT – HTV).

Hrvatska radiotelevizija (HRT) svojim je gledateljima već predstavila sadržaj toga vrijednog izdanja i to s pomoću serije u sedam nastavaka Da sam ja netko koja je na programu Hrvatske televizije (HRT – HTV) prikazana prošle godine. Serija Da sam ja netko snimana je uz film Ti mene nosiš i proširena je inačica filma. Najpopularniji američki servis za mrežno prikazivanje multimedijskih sadržaja Netflix otkupio je prava za prikazivanje toga hvaljenoga hrvatskog filma scenaristice i redateljice Ivone Juke u produkciji produkcijske kuće 4 film i koprodukciji Hrvatske radiotelevizije. Tako je Ti mene nosiš postao prvi film iz Hrvatske koji je u ponudi Netflixa.

Ti mene nosiš prikazan je na više od 20 međunarodnih filmskih festivala, a dosad je ovjenčan s ukupno devet nagrada, od kojih se posebno ističu dva Grand Prixa za najbolji film (Avvantura Film Festival i LET'S CEE Film Festival) te Zlatna mimoza za najbolju režiju u Herceg-Novome. Velikim se pohvalama gledatelja pridružila i struka, koja je najveće nacionalno priznanje u kulturi za 2015. godinu – nagradu Vladimir Nazor – uručila upravo Ivoni Juki za scenarij i režiju filma Ti mene nosiš.

U filmu glume velike zvijezde poput Lane Barić, Vojislava Brajovića, Nataše Janjić, Helene Beljan i brojnih drugih. Ti mene nosiš predložen je za nagradu Najbolji europski film godine, koju dodjeljuje prestižna Europska filmska akademija, a našao se i u utrci za Oscara za najbolji strani film, koji dodjeljuje Američka akademija filmskih znanosti i umjetnosti.


Hrvatska radiotelevizija
RJ Komunikacije
Prisavlje 3
10 000 Zagreb
telefon: 01 634 3303
telefaks: 01 634 2961
e-adresa: hrt@hrt.hr
www.hrt.hr