Brod Moravice, turističko odredište prekrasne prirode i bogate baštine

Posljednjih godina sve je više turista koji žele odmor provesti daleko od ljetnih gužvi pa se goranski kraj pokazao kao idelan odabir. U tome priliku vide i investitori koji otkupljuju stare goranske kuće i uređuju ih za iznajmljivanje.

Selo Zavrh na području Brod Moravica opustjelo bi kao i mnoga goranska naselja da u njemu investitor iz Istre nije prepoznao turistički potencijal. Stoga je uredio dvije kuće za odmor s vanjskim bazenom. Tek što ih je ponudio za iznajmljivanje javili su se prvi gosti. I to iz Nizozemske.

Na području Brod Moravica 40-ak je naselja. U njima je dosta napuštenih kuća, no za njih ima interesa. Javljaju se zainteresirani kupci, a među njima je i jedan ruski investitor koji je uredio dva objekta u dolini Kupe.

Inače, svi koji navrate u ovaj kraj mogu uživati ne samo u prekrasnoj prirodi i brojnim vidikovcima već i u bogatoj spomeničkoj baštini kojom obiluje ovo područje. Neka su sela zbog jedinstvene graditeljske baštine čak dobila i status zaštićenih kulturnih dobara.