HRT pustio u rad obnovljeno reportažno vozilo


Zagreb, 12. svibnja 2016.
–  Ususret svojoj ovotjednoj velikoj obljetnici Hrvatska radiotelevizija danas je pustila u rad još jedno obnovljeno reportažno vozilo za čiju je rekonstrukciju i zamjenu tehnike na sliku visoke razlučivosti (eng. high definition – HD) uloženo sedam milijuna kuna. Reportažno vozilo opremljeno je satelitskom vezom (eng. up-linkom) za prijenos slike visoke razlučivosti, posjeduje šest najsuvremenijih kamera za snimanje u visokoj razlučivosti, lanac zasnovan na optičkome povezivanju, novo videomiješalo i tonsko miješalo, poslužitelj za snimanje i reprodukciju, sustav usporenih snimaka (eng. slow-motion) i svu ostalu opremu za praćenje, prespajanje i nadzor kvalitete signala.

„Zadovoljstvo nam je najaviti da se ovime nastavlja ulaganje u tehnološku obnovu naše cjelokupne opreme. Ovako obnovljena reportažna kola zadovoljavaju produkcijske uvjete za ostvarivanje televizijskih prijenosa u visokoj razlučivosti, što je jedan od strateških ciljeva razvoja Hrvatske radiotelevizije”, izjavio je vršitelj dužnosti glavnoga ravnatelja Hrvatske radiotelevizije Siniša Kovačić. Naglasio je kako je iznimno važno da Hrvatska radiotelevizija drži korak s najsuvremenijim tehnološkim dostignućima te dodao da će obnovljeno vozilo biti itekako iskorišteno u ostvarenju velikih prijenosa i strateških projekata.

Reportažno vozilo projektirano je tako da će se nadopunjivati s novim velikim reportažnim vozilom za snimanje u visokoj razlučivosti koje će biti opremljeno s deset kamera, a bit će isporučeno krajem godine. Time će se stvoriti  tehnički preduvjeti da oboja vozila rade kao jedna cjelina kad su u pitanju prijenosi velikih događaja ili da svaka od njih mogu raditi neovisno o tome kad je to potrebno, čime se postiže velika prilagodljivost u radu.

Hrvatska radiotelevizija
RJ Komunikacije
Prisavlje 3
10 000 Zagreb
telefon: 01 634 3303
telefaks: 01 634 2961
e-adresa: hrt@hrt.hr
www.hrt.hr