HRT-ov dokumentarac Kandidat pozvan na nekoliko međunarodnih festivala


Zagreb, 22. travnja 2016. − Dokumentarni film Hrvatske radiotelevizije Kandidat prepoznat je i na nekoliko uglednih međunarodnih filmskih festivala. Nakon prikazivanja domaćoj publici na festivalima ZagrebDox i Dani hrvatskoga filma imat će se prigodu predstaviti široj publici na filmskim festivalima International Film Festival of Wales (WIDFF), Underhill Film Festival u Podgorici te All about freedom i Slobodna Zona FF u Beogradu.

„Veseli nas toliko zanimanje za film. Kad smo počeli snimati, želio sam da to bude mali film o velikoj zgradi za široke narodne mase. Ne znam jesmo li u tome uspjeli, ali ako ništa drugo, uz prikazivanje smo na domaćim festivalima ZagrebDox i Dani hrvatskoga filma dobili pozive na nekoliko inozemnih filmskih festivala“, izjavio je Tomislav Pulić.

Film prikazuje domaću stvarnost kroz zbivanja u jednoj zagrebačkoj zgradi. Tomislav P. (42) suvlasnik je u jednome zagrebačkom neboderu. Potaknut slučajnim dolaskom na sastanak suvlasnika, onime što je tada doživio i „ratom“ obavijestima na oglasnoj ploči u zgradi između dvaju kandidata za predstavnika stanara zbog zajedničkih sredstava i njihova trošenja. Istodobno predizborna godina na saborskoj razini sve više udara ritam izbornoga postupka u njihovoj zgradi. Zajednička sredstva, razdjelnici, oštećeni limovi i dotrajalost zgrade pitanja su koja ustupaju mjesto onima koji traže odgovor na to gdje je tko bio '91., je li tko desni ili lijevi, naš ili njihov. Izbori naoko niskih tenzija postaju upravo suprotno. Nižu se svakodnevni prevrati, koji unose sve veći nemir među stanare u zgradi Tomislava P.

Scenaristi su i redatelji Tomislav Pulić i Robert Tomić Zuber, montažer Teo Bekavac, snimatelji Teo Bekavac, Matija Petrović, Darko Flajpan i Robert Tomić Zuber, a izvršna producentica Marija Kosor. Film je nastao u produkciji  Hrvatske radiotelevizije.

Hrvatska radiotelevizija
RJ Komunikacije
Prisavlje 3
10 000 Zagreb
telefon: 01 634 3303
telefaks: 01 634 2961
e-adresa: hrt@hrt.hr
www.hrt.hr