Tanja Baran imenovana v. d. glavnoga urednika HRT – Radija Sljeme

Zagreb, 20. travnja 2016. – Na prijedlog vršitelja dužnosti ravnatelja Programa Hrvatske radiotelevizije Joze Barišića vršitelj dužnosti glavnoga ravnatelja Hrvatske radiotelevizije Siniša Kovačić imenovao je danas Tanju Baran vršiteljicom dužnosti glavnoga urednika HRT – Radija Sljeme nakon što je te dužnosti razriješena Ivanka Zorić.

Tanja Baran rođena je 1973. godine. Diplomirala je, magistrirala i doktorirala u području kroatistike na Filozofskome fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Na Hrvatskome radiju (HRT – HR) bavila se ponajprije prezentiranjem dijelova hrvatske književne, jezične i tradicijske kulture te religijskim temama. Od 1994. do 2010. godine radila je kao novinarka, reporterka, voditeljica i urednica na HRT – Radiju Sljeme. Autorica je, urednica i voditeljica emisije Kajkavijana. Uređivala je emisiju Hvaljen Isus i Marija te vodila emisije Zagrebačka narodna škrinjica, Mlade nade, Iz prve ručice, Film na 88,1, emisije o popularnoj duhovnoj i tamburaškoj glazbi. Bila je scenaristica i voditeljica glazbenih emisija uživo s publikom u izravnome prijenosu HRT – Radija Sljeme.

Od 2010. djelovala je kao urednica u Redakciji religijskoga programa Informativnoga programa Hrvatskoga radija te od 2014. u Produkcijskome odjelu Kultura, umjetnost, religija. Urednica je emisija Susret u dijalogu i Trag vjere na Prvome programu Hrvatskoga radija (HRT – HR 1), gdje je i komentatorica prijenosa euharistijskih slavlja. Uredila je i komentirala više prijenosa papinih pohoda u Hrvatsku te Bosnu i Hercegovinu. Surađivala je u Obrazovnome programu Hrvatske televizije (HRT – HTV) na seriji emisija o hrvatskoj usmenoj književnosti. Objavila je više znanstvenih radova te sudjelovala na više znanstvenih skupova. Autorica je i voditeljica više kulturnih manifestacija. Aktivno se bavila glazbom. Predsjednica je Udruge za promicanje znamenitih Križevčana Dr. Stjepan Kranjčić.
 

Hrvatska radiotelevizija
RJ Komunikacije
Prisavlje 3
10 000 Zagreb
telefon: 01 634 3303
telefaks: 01 634 2961
e-adresa: hrt@hrt.hr
www.hrt.hr