Vremenska prognoza, 1.4.2016

U Hrvatskoj će biti djelomice ili pretežno sunčano, ali i vjetrovito. Puhat će umjeren, mjestimice i jak jugozapadnjak, a na Jadranu jugo.

U Slavoniji i Baranji pretežno sunčano i već od jutra iznadprosječno toplo, puhat će umjeren zapadni i jugozapadni vjetar. U zapadnim krajevima unutrašnjosti pretežno sunčano i vjetrovito uz umjeren, u gorju mjestimice i jak jugozapadnjak. Bit će malo toplije nego jučer. Toplo će biti i u gorju, a i na sjevernom Jadranu, koji će imati manje oblaka nego jučer. Oblačnije samo na riječkom području, ali uglavnom suho.

U gorju će puhati umjeren i jak jugozapadnjak, a uz obalu umjereno i jako jugo. U Dalmaciji pretežno sunčano i toplo, ali i vjetrovito uz umjereno i jako, prema otvorenom moru mjestimice i olujno jugo.

More će biti umjereno valovito i valovito, prema otvorenom i jače valovito. I na jugu slično, vedro ili malo oblačno, uz umjereno do jako jugo. More umjereno valovito i valovito temperature uglavnom između 13 i 15 stupnjeva.

Idućih dana u unutrašnjosti i dalje djelomice ili pretežno sunčano i iznadprosječno toplo. Povremeno više oblaka bit će u gorskim krajevima, ali uglavnom bez oborina. I dalje će puhati umjeren do jak jugozapadnjak, a u subotu prolazno sjeverni i sjeveroistočni vjetar pa će i temperatura zraka biti malo niža.

I na Jadranu idućih dana pretežno sunčano i razmjerno toplo. Puhat će umjereno, prema otvorenom moru mjestimice i jako jugo, a sutra će na sjevernom dijelu prolazno zapuhati bura. Dakle prvog dana travnja, očekuje se vrijeme slično jučerašnjem pretežno sunčano i još malo toplije uz umjeren i jak jugozapadnjak i jugo.

Slično će biti i za vikend, povoljnije nego što je izgledalo prethodnih dana, te početkom idućeg tjedna, ali uz slabljenje vjetra i malo nižu temperaturu zraka u unutrašnjosti.