Boris Kotarski imenovan vršiteljem dužnosti ravnatelja Tehnologije Hrvatske radiotelevizije

 
Zagreb, 25. ožujka 2016. – Vršitelj dužnosti glavnoga ravnatelja Hrvatske radiotelevizije Siniša Kovačić imenovao je danas Borisa Kotarskog vršiteljem dužnosti ravnatelja Poslovne jedinice Tehnologija Hrvatske radiotelevizije nakon što je dosadašnjemu ravnatelju Dušku Zimonji završio mandat. 

Boris Kotarski rođen je 1969. godine, a diplomirao je 1994. na Elektrotehničkome fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Iste je godine počeo  raditi na Hrvatskoj radioteleviziji. Od 1996.  godine radio je kao inženjer, a 2003. godine postao je rukovoditelj Odjela za odvijanje televizijskih programa u Radnoj jedinici Tehnika Hrvatske televizije (HRT – HTV). Od 2013. godine  rukovoditelj je Radne jedinice Odvijanje programa u Poslovnoj jedinici Tehnologija Hrvatske radiotelevizije.

Sudjelovao je i vodio značajne projekte za Hrvatsku radioteleviziju. Bio je voditelj projekta Digitalizacija infrastrukture AV signala 2005. i 2006. godine, voditelj tehničke realizacije projekta Automatizacija i serversko emitiranje televizijskih programa od 2013. do 2015. godine, radio je na pokretanju proizvodnje i emitiranja Trećega programa Hrvatske televizije (HRT – HTV 3) i Četvrtoga programa Hrvatske televizije (HRT – HTV 4). Bio je član tima za uvođenje digitalne proizvodnje informativnoga programa, voditelj tehničke realizacije uvođenja digitalne televizijske proizvodnje i arhiviranja u televizijskoj proizvodnji te brojnih drugih projekata.

Od 2007. godine sudjeluje u Udruzi kontakt-inženjera Europske unije radiotelevizija (eng. European Broadcasting Union – EBU), u okviru koje je član predstavničkoga tijela ACE Bureau, koje radi na ponovnoj izgradnji eurovizijske mreže za razmjenu vijesti, najvažnijoj obnovi mreže u posljednjih dvadesetak godina.

Hrvatska radiotelevizija
RJ Komunikacije
Prisavlje 3
10 000 Zagreb
telefon: 01 634 3303
telefaks: 01 634 2961
e-adresa: hrt@hrt.hr
www.hrt.hr