HRT-ov novinar Mićo Dušanović dobitnik nagrade za životno djelo HZSN-a

Zagreb, 2. ožujka 2016. – HRT-ov komentator Mićo Dušanović, jedno od najvećih imena hrvatskoga sportskog novinarstva, dobitnikom je nagrade  za životno djelo koju mu je dodijelio Hrvatski zbor sportskih novinara (HZSN) u Novinarskome domu u Zagrebu.
 
Mićo Dušanović na Hrvatskoj radioteleviziji radi od 1974., a od tada je radio u svim emisijama i na svim velikim projektima tadašnje Televizije Zagreb i zatim Hrvatske televizije te je na mnogima bio voditelj projekta. Pratio je čak petnaest olimpijskih igara te gotovo i nema sporta koji nije prenosio – tenis, hokej na ledu, atletika, vaterpolo, odbojka, košarka. Za vrijeme Domovinskoga rata bio je i urednikom Sportskoga programa Hrvatske televizije istodobno uređujući i vodeći program Za slobodu.
 
„Uvijek je najvažnije kad vas nagrade vlastiti kolege, dakle kolege iz struke. Kao novinaru najvažniji su mi gledatelji, a nakon njih struka.  Kako mi nemamo nagradu gledateljstva, ova nagrada ima veliku težinu jer je riječ o priznanju struke“, rekao je Mićo Dušanović.
 
 
Hrvatska radiotelevizija
RJ Komunikacije
Prisavlje 3
10 000 Zagreb
telefon: 01 634 3303
telefaks: 01 634 2961
e-adresa: hrt@hrt.hr
www.hrt.hr