Kvartetu Henschel uručena HRT-ova nagrada Orlando

Zagreb, 19. veljače 2016. – Sinoć je pred tristotinjak uzvanika u Muzičkoj akademiji u Zagrebu ravnatelj Hrvatske radiotelevizije Goran Radman uručio kvartetu Henschel nagradu Orlando za najbolju glazbenu izvedbu na Dubrovačkim ljetnim igrama 2015. godine. Tom je prigodom kvartet održao koncert Glazbeni mostovi prema budućnosti, na kojemu je izveo djela  Josepha  Haydna, Mladena Tarbuka i Ludviga van Beethovena.

Do ljeta 2015. Henschel kvartet bio je potpuno nepoznat hrvatskoj kulturnoj javnosti iako iza sebe već ima dvadesetogodišnju karijeru. Prošlogodišnji nagrađeni nastup na Dubrovačkim ljetnim igrama bio je dio njegove kraće turneje  s koncertima u Sarajevu i Kotoru.

„Uspomene iz Dubrovnika su predivne. Oduševio nas je taj divan grad i ljudi, prepuni smo dojmova i divnih uspomena. Nagrada nam je bila veliko iznenađenje i mislim da je to zalog za budućnost. Zavoljeli smo vašu zemlju i ljude i to je, vjerojatno, obećanje da će se suradnja nastaviti”, izjavila je violinistica cijenjenoga minhenskog gudačkog kvarteta Monika Henschel, koja je zagrebačkim studentima Muzičke akademije na majstorskome tečaju jučer održala i kratko predavanje o glazbenome menadžmentu.


Hrvatska radiotelevizija
RJ Komunikacije
Prisavlje 3
10 000 Zagreb
telefon: 01 634 3303
telefaks: 01 634 2961
e-adresa: hrt@hrt.hr
www.hrt.hr