Prosjeci isplaćenih bruto plaća svih zaposlenika HRT-a u četvrtom kvartalu 2015. godine

Zagreb, 16. veljače 2016. - Nastavljajući dobru praksu transparentnog trošenja sredstava obveznika rtv pristojbe, Hrvatska radiotelevizija objavila je danas prosjeke isplaćenih plaća na  HRT-u za četvrti kvartal 2015. godine po sistematiziranim radnim mjestima.


Hrvatska radiotelevizija iznose bruto plaća svojih zaposlenika prvi je puta objavila 13. svibnja 2015. godine na svojim internetskim stranicama kada su objavljene plaće za prvi kvartal 2015. godine, najavivši istovremeno  kako će se praksa nastaviti i u budućnosti.


HRT je time postala prva javna ustanova u Republici Hrvatskoj koja se odlučila na ovaj potez i njime znatno podiže standarde transparentnosti raspolaganja javnim novcem u RH. Također, HRT se ovim pridružuje pozitivnoj praksi najuglednijih europskih javnih medijskih servisa.


Objavljujući ove podatke HRT je osobito vodio računa o poštovanju svih pozitivnih pravnih propisa Republike Hrvatske, posebice Zakona o HRT-u, Zakona o radu, Zakona o zaštiti osobnih podataka i Zakona o pravu na pristup informacijama. Objava ovih podataka poštuje i mišljenje povjerenice za informiranje RH.

Hrvatska radiotelevizija
RJ Komunikacije
Prisavlje 3
10 000 Zagreb
telefon: 01 634 3303
telefaks: 01 634 2961
e-adresa: hrt@hrt.hr
www.hrt.hr