Vremenska prognoza, 15.2.2016.

U našoj će zemlji biti promjenljivo i pretežno oblačno s kišom, mjestimice i obilnijom, a uz pad temperature prema kraju dana u gorskim će krajevima biti snijega.

Na istoku Hrvatske ponegdje će biti sunčanih razdoblja. Međutim, kiša se predviđa posvuda. Od sredine dana zapuhat će umjeren sjeverozapadnjak i sjeverac, a temperatura će biti od 5 do 9 ujutro te između 10 i 14 danju.

U zapadnijim područjima bit će manje toplo tijekom dana uz temperaturne vrijednosti od 8 do 10. Pritom će prevladavati oblačno s povremenom kišom, mjestimice i obilnijom. U gorskim će područjima uz ponegdje obilniju kišu, potkraj dana biti i snijega, poglavito u Gorskome kotaru.

Na sjevernom pak Jadranu uz promjenljivu će naoblaku kiše biti manje nego jučer. Jugo će oslabjeti i okrenuti na sjeverozapadnjak, a potkraj dana na buru koja mjestimice može biti jaka.

Na srednjem Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije bit će kiše, ponegdje i grmljavine, a oborine mjestimice mogu biti obilne. Jako jugo prolazno će okrenuti na južni vjetar i jugozapadnjak, a na sjeveru Dalmacije na sjeverozapadnjak.

Juga, i to jakog i vrlo jakog, bit će i na krajnjem jugu, pri čemu će more biti valovito i jače valovito. Uz to se ponegdje očekuju pljuskovi i grmljavina te veća količina kiše.

Na kopnu će sljedećih dana još biti povremenih oborina, ponajprije u utorak te u prvome dijelu srijede, pri čemu će biti i snijega, uglavnom u gorju, no moguće i u nekim nizinama. Nakon sredine tjedna oborina će biti manje.

Na Jadranu će također do srijede biti promjenljivo s povremenom kišom koja će u četvrtak, uz sjeverozapadni vjetar, biti zamjetno rjeđa. Na sjevernom će dijelu puhati bura, moguće i s olujnim udarima, a prema jugu i dalje će biti juga koje će u srijedu oslabjeti.

Kišovito se vrijeme, znači, nastavlja još koji dan. Pritom valja napomenuti da će količina kiše koja se očekuje u ponedjeljak, u utorak te u prvome dijelu srijede nerijetko biti veća od 50 litara po četvornome metru, a mjestimice i veća od 100 litara.