Samouki umjetnik iz Ivanca svoje je dječačke snove pretvorio u stvarnost

Gospodin Slavko, samouki umjetnik iz Ivanca, jedan je od onih koji mogu reći da su dječačke snove pretvorili u stvarnost. Već 20 godina stvara skulpture u kamenu i s lakoćom izrađuje sve što zamisli.

Ivanečki samouki umjetnik, Slavko Bunić, dječačke snove počeo je ostvarivati prije dvadesetak godina nakon što se zaposlio u poduzeću za obradu kamena. Kako je uvijek bio skroman i umjetnička duša - za sebe jednostavno kaže da je slab na riječima te da je njegov izričaj kamen. U skučenu prostoru u kojem stvara vlada kreativni nered: alati, skice i još mnogo nedovršenih radova.

Zidovi i police njegova stvaralačkog 'kutka' pretvoreni su u pravu galeriju. Od sakralnih tema najpoznatiji mu je Marijin put od Klenovnika do Vukovoja. Od petnaest postaja, njegovih je jedanaest. Izradio ih je bez predložaka, povezujući ih s podnebljem rodnoga kraja. 

Gospodin Slavko upravo priprema izradu pet postaja krunice svjetla pape Ivana Pavla II. Više o njemu i njegovoj ljubavi prema umjetnosti doznala je ekipa HTV-a.