Na međunarodnim izložbama u Rijeci 1600 pasa

Ovog vikenda u Centru Zamet u Rijeci održavaju se dvije međunarodne izložbe pasa CACIB, na kojima se izlaže 1600 pasa. Psi i njihovi vlasnici dolaze iz 23 zemlje, među kojima je i SAD, a zastupljene su 152 pasmine.

Najviše izlagača, gotovo polovica, dolazi iz Italije. Pse ocjenjuju istaknuti međunarodni kinološki sudci iz Australije, Velike Britanije, Irske, Portugala, Španjolske, Švedske, Norveške, Finske, Litve, Slovenije i Hrvatske. Organizatori su Sportski kinološki klub Rijeka u suradnji s Hrvatskim kinološkim savezom, a pokrovitelj je Grad Rijeka.

Izložbe se održavaju treću godinu zaredom. Zbog velikog interesa sudionika i posjetitelja, iskazanog na prošlogodišnjoj izložbi, promet ulicama oko Centra Zamet je tijekom trajanja izložbi organiziran jednosmjerno kako bi se omogućilo parkiranje brojnih vozila.

Zahvaljujući tome što se ovog vikenda u Rijeci, uz izložbe pasa, održava i završnica 33. Riječkoga karnevala i Međunarodna karnevalska povorka, svi smještajni kapaciteti u gradu su popunjeni.