Vjeko Mandić ne slijedi trendove, već ih stvara

Svaka pripadnica nježnijeg spola zna da torbe najbolje čuvaju ženske tajne. A još kada svojim upečatljivim izgledom privlače znatiželjne poglede prolaznika, sigurno neće proći nezamijećeno. Upravo takve modne dodatke kreira Vjeko Mandić, grafički dizajner koji je svoj životni poziv prepoznao u modi.

Razočaran ponuđenim poslovnim prilikama nije pao u depresiju, već je odlučio sam krojiti vlastiti život. Na taj se korak nije bilo lako odvažiti. Potporu bližeg kruga prijatelja je imao, no roditeljima nije bilo svejedno. 

Na sreću, pokazalo se da itekako ima razloga za optimizam. Brend je prepoznat u samo nekoliko mjeseci, čime su se Vjeki otvorila vrata da zarađuje radeći ono što voli. Svjestan je da ne smije dopustiti da ga uspjeh ponese.

Ponosno može reći da ne slijedi trendove, već ih stvara. Njegovim kolekcijama prevladavaju geometrijski oblici, a put do realizacije našle su i maštovite ideje poput - torbice šešira. Nije teško zaključiti da mu je estetika na prvom mjestu. Ruku na srce, tipična žena u torbi ne može pronaći ono što traži koliko god pretinaca torba sadržavala. No damama koje sa sobom nose mnogo stvari kada izlaze iz kuće, Vjeko je namijenio torbe koje se u trenutku pretvaraju u -  ruksake.

Iako smo mislili da Vjeki neće biti jednostavno odgovoriti na pitanje koliko bi svaka žena trebala imati torbica, nije se dvoumio - najmanje dvije, kaže, jednu dnevnu i jednu večernju.

Te bi torbe trebale biti jednostavne i funkcionalne. No, on želi u živote svojih kupaca unijeti dašak ekstravagancije - po pristupačnim cijenama. Kako kaže, dizajnerski komadi ne trebaju i ne smiju biti rezervirani samo za žene dubokog džepa.