Premijera nove komedije slavne braće Coen 'Ave Cezar!'

George Clooney ponovno surađuje s braćom Coen, u komediji 'Ave Cezar!', odi holivudskom filmu 50-ih godina, a partnerice su mu Channing Tatum koja pleše i Scarlett Johannson koja pliva po uzoru na slavnu Esther Williams.

Film je pretpremijerno prikazan u ponedjeljak u Los Angelesu, a od 5. veljače kreće u kinodvorane. U njemu Clooney glumi holivudsku filmsku zvijezdu, koliko glupu i megalomansku u stvarnome životu, toliko karizmatičnu na filmskome platnu. Kada zvijezda nestane u jeku snimanja skupog povijesnog spektakla, Eddie Manix (Josh Brolin), čovjek za spas iz teških situacija kreće u potragu za njim.

Scarlett Johansson glumi plivačku zvijezdu po uzoru na 'američku sirenu' kako su nazivali Ester Williams, a Channing Tatum pleše step u filmu u kojem uloge nose i Tilda Swinton, Ralph Fiennes te Christopher Lambert. Iako je riječ o parodiji filmskih studija iz 50-ih, 'Ave Cezar!' prilika je braći Ethanu i Joelu Coenu da progovore o političkim intrigama i polemikama aktivista. 

Isto tako, ekonomskim teškoćama izazvanim dolaskom novih medija, po čemu je film i suvremena satira. 'Ave Cezar!' otvorit će filmski festival u Berlinu, a djelo odaje počast brojnim žanrovima zlatnog doba Hollywooda, kao što su film noir, glazbena komedija, vestern i raskošni povijesni spektakl.