Hrvatski učenici upoznali mirise i okuse afričke kuhinje

Osnovna škola 'Grigora Viteza' iz Svetog Ivana Žabna već pet godina sudjeluje u projektima 'Škola za Afriku'. Uz ritam afričkih bubnjeva i mirise nigerijskih jela cijeli su nastavni dan posvetili upoznavanju domovine djece kojoj pomažu.

Uz vesele taktove i afričke bubnjeve učenici iz Osnovne škole u Žabnu učili su o glazbi daleke im zemlje Nigerije. Gost predavač bio je Prince Waka koji već tri godine živi u Hrvatskoj. Dok je Prince podučavao i pjevao s djecom, vrijedne školske tete napravile su temeljac u školskoj kuhinji za afrička jela.

Nigerija je vrlo siromašna, ali su zato bogati okusi njihovih domaćih jela. Mirisi, okusi i taktovi glazbe, a najviše skroman način života impresionirao je učenike u Žabnu. Upijali su sve što su čuli o dalekoj Africi. Sve što su zapamtili prikazali su i na prezentaciji u atriju škole.

Osnovna škola 'Grigora Viteza' već pet godina sudjeluje u projektu 'Škole za Afriku' stoga su učenici nakon nastave izdvojili po kunu za pomoć malim Afrikancima. Za njih je to bilo tek neznatno odricanje, a u Africi dovoljno za kupovinu tri para cipela.