Muzej Psihijatrijske Bolnice Vrapče postao atrakcija za posjetitelje

Kako su u bolnici Vrapče početkom stoljeća izgledale čekaonice, povijesti bolesti ili pak košulja stezulja možete doznati u muzeju bolnice.

Muzej Psihijatrijske Bolnice Vrapče otvoren je 1954. godine povodom sedamdeset i pete godišnjice bolnice, a eksponati koji čine njegov današnji sadržaj sakupljani su tijekom ranijeg razdoblja. Današnji fundus čini nekoliko zbirki radova bolesnika, no i dalje se prikuplja građa putem donacija, a koja je nastala u okviru radne terapije.

S obzirom na veliku sadržajnu raznolikost, fundus je podijeljen u nekoliko grupa; 'Pisani dio' koji uključuje povijest i razvoj Psihijatrijske bolnice kroz publikacije, godišnje izvještaje te povijesti bolesti pacijenata čiji se radovi nalaze u samom muzeju. Isto tako 'Likovni dio' uključuje stvaralaštvo bolesnika, slikarstvo, crteže, grafike i keramiku.

U sadržaj muzeja može se uvrstiti i nekoliko starih medicinskih aparata – prvi EEG aparat, EKT aparat te svakako Zbirku laboratorijskog posuđa koja sadržajno pripada Biokemijsko-hematološkom laboratoriju

Više o muzeju koji je otvoren prije godinu dana doznala je ekipa emisije 'Život je lijep'.