'Vjetar u nama', društveno angažirani program za malde

Ekipa emisije Dobro jutro, Hrvatska svratila je do Udruge Fala te provjerila kakve sve programe s konjima provodi ova zagrebačka Udruga.

Udruga Fala je udruga za promicanje socijalne osjetljivosti, zaštite i poboljšanja kvalitete života i popularizacije terapijskog i rekreativnog jahanja. Smještena u zapadnom dijelu Grada Zagreba, nekoliko minuta od Centra Zagreba, oaza mira, rad sa konjima, djecom i ljudima pruža osjećaj zadovoljstva u obavljanju najvažnijeg cilja: učiniti svoju okolinu zdravijom, ljepšom i boljom, ugodnijim mjestom za život svih: ljudi i životinja.

30 volontera i za sada 5 konja uključenih u Volonterski centar Zagreb provode razne programe. Besplatni program 'Vjetar u nama', sufinanciran od Grada Zagreba i Ministarstva kulture i sporta, je program za sve željne upoznavanja s konjima i osnovama jahanja. Još se provodi i terapijski program za djecu s posebnim potrebama u suradnji s OŠ 'Nad lipom' čija djeca dolaze u Centar na terapijsko jahanje.

I Marina Medved Pulić i sama se okušala u timarenju konja što je prvi krak u upoznavanju rada s konjima. Nakon toga uči se konja osedlati, zatim se svladavaju vježbe ravnoteže nakon kojih se uče osnove jahanja uz vodiča i tek kada se sve to dobro svlada počinje završni korak – samostalno jahanje.