Ozdravljenje - priča Marije Banjad

Suočavanje s dijagnozoj o bilo kakvoj bolesti - nije jednostavno. A kad je u pitanju bolest poput raka, teško je ostati hrabar i zadržati hladnu glavu. No Marija Banjad hrabro je prebrodila najteže trenutke svoga života.

Mariji je prije 8 godina dijagnosticiran karcinom debelog crijeva prilikom redovne kontrole. Svako suočavanje s bolešću je izrazito teško i za pacijenta, ali i članove obitelji, svjedoči Marija.

Kad sam to rekla doma kćeri i suprugu, rasplakali smo se svi troje, normalno, i onda sam rekla - više nećemo plakati, idemo se boriti, prisjeća se Marija. Najlakše je samo plakati nad sudbinom, ajmo probat nešto poduzeti da to promijenimo, smatra. 

Danas je Marija dobro i prisjeća se prvih dana kada je saznala za tu tešku bolest. Najviše joj je pomogla vjera u ozdravljenje. Kaže da je 80 posto bitke dobila upravo zato što je ostala optimistična. A bolest joj je  trajno promijenila stavove prema životu.

Ja sam vam prije bila reći eksplozivna, lako bi planula, međutim one stvari koje su me nekad dirale, sad me bas i ne mogu specijalno izbaciti iz takta. Promijenite neka svoja razmišljanja, vidite da ima puno važnijih stvari nego onih zbog kojih smo gubili živce i sekirali se zbog nekih stvari koje nismo mogli promijenit, a samo su vama štetile, ističe Marija. 

Nakon operacije, Marija se priključila udruzi ILCO gdje je dobila podršku onih sa sličnim problemima. Danas i ona pomaže drugima i pokazuje da je uz pozitivan stav moguće prebroditi neke od najtežih trenutaka u životu.