Badel prodao Sloveniji Naru, Inku i Voćko

Badel 1862 u srijedu je s Radenskom potpisao ugovor o prodaji svojih brendova Nara, Inka i Voćko te o Badelovoj distribuciji PepsiCo asortimana u HoReCa kanalu u Hrvatskoj, izvijestili su iz Badela.

Potpisom ugovora reguliraju se prava o otkupu brendova Nara, Inka i Voćko za daljnju proizvodnju u Radenskoj kao i Badelovoj distribuciji proizvoda iz asortimana PepsiCo u HoReCa kanalu za područje Hrvatske.

Iz Badela ističu kako je zatvaranje pogona za proizvodnju bezalkoholnih pića (BAP) bila neminovna odluka radi očuvanja core biznisa. Pri tome napominju da od ulaska proizvodnje bezalkoholnih pića u sustav Badela prije deset godina, ta tvornica radi s negativnim rezultatom te je već od studenog 2013. bilo jasno da će se morati zatvoriti.

Nakon što je Uprava uložila napore za sanaciju BAP-a koji nisu uspjeli, donesena je odluka o konačnom zatvaranju proizvodnje s 31. prosinca 2015. Zatvaranjem pogona učinjen je velik korak u restrukturiranju Badela 1862, što nosi niz korisnih učinaka na rad kompanije s obzirom na dugogodišnji akumulirani gubitak, navodi se u priopćenju.

U Badelu je trenutačno zaposleno oko 500 radnika, a u pogonu BAP-a bilo ih je 47. Njih 26 je prešlo u druge proizvodne pogone Badela, a 16 se dobrovoljno prijavilo za zbrinjavanje. Svi radnici koji odlaze iz Badela 1862 dobit će otpremnine prema Kolektivnom ugovoru, ističu iz Badela.

Napominju kako je slijedom odluke o gašenju pogona BAP-a otkazan i ugovor s PepsiCo o punjenju Pepsi i ostalih proizvoda iz asortimana PepsiCo, a PepsiCo je zatim potpisao ugovor s Radenskom za ekskluzivnog punitelja i distributera za Hrvatsku.

Ugovori s Radenskom optimalno su rješenje za Badel 1862, koji se s jedne strane potpuno usmjerava na proizvodnju jakih alkoholnih pića i vina, a s druge strane jača svoju konkurentsku poziciju u oštroj tržišnoj utakmici s inozemnim brendovima ističu iz Badela.