Hrvati oduševili na festivalu 'Food in Sud'

Hrvatska prava meka za gurmane. I ne radi se tu samo o ispraznom hvalisanju, jer tu tvrdnju podupire i UNESCO, koji je hrvatsku mediteransku prehranu uvrstio na listu nematerijalne kulturne baštine. Iz tog razloga, pokrenut je festival The Taste of Mediterranean, kojem je cilj predstaviti Hrvatsku kao mediteransku wine & gourmet destinaciju.

Prošle godine, festival Okusi Mediterana posjetili su francuski chefovi te oduševljeni kušanim, pozvali Hrvatsku da sudjeluje u njihovoj inačici takvog festivala: manifestacija Food in Sud održana je u siječnju u Marseillesu, a na hrvatska vina, maslinova ulja i tartufe, nitko nije ostao ravnodušan.

Sudeći prema reakcijama sudionika festivala, hrvatsku smo gastro filozofiju predstavili na najbolji mogući način: kvalitetno vino radimo od kvalitetnog grožđa, dobra maslinova ulja nastaju od dobrih maslina, a vrhunska jela od vrhunskih, svježih, sezonskih namirnica.