Učenje uz crtiće jedan je od najprivlačnijih načina stjecanja znanja

Učenje uz crtane filmove djeci je jedan od najprivlačnijih načina stjecanja znanja. U riječkom Astronomskom centru prikazuje se američki edukativni film 'Putovanje male zvijezde', koji je sinkronizirala mnogobrojna riječka ekipa.

Od 2. veljače fundus digitalnog planetarija Astronomskog centra Rijeka bogatiji je za animirano-edukativni film 'Putovanje male zvijezde'. Najnoviji film u ponudi riječkog planetarija namijenjen je djeci vrtićke dobi i nižih razreda osnovne i idealan je za njihova prva upoznavanja sa Svemirom. Gledatelji tijekom 35-minutnog putovanja zajedno s malom zvijezdom upoznaju druge zvijezde, saznaju što svaku čini posebnom i otkrivaju da se one udružuju kako bi stvorile skupove i galaksije.

Mala zvijezda doznaje mnogo i o planetima iz našeg Sunčevog sustava, pa će tako mali istraživači Svemira naučiti da je Sunce zvijezda, od čega se zvijezde sastoje, zašto su različitih boja te koja je zvjezdina idealna veličina i temperatura za održavanje života. Ovaj remake klasične prezentacije kreirao je Audio Visual Imagineering 2008. godine prema originalnom predlošku uz dodatak novih astronomskih činjenica.

Na premijeri filma o maloj, bezimenoj zvijezdi bila je i ekipa Hrvatske televizije.