Umak od češnjovki s palentom ili grizom

Ekipa Jabuke: Christian Misirača i Ivana Subašić, ekonomistica iz Zagreba, pobijedila je ekipu Kruške: Nenada Posavca i Irenu Žalac, aranžerku i konobaricu iz Zagreba.
Gošća kuharica bila je Maja Kefeček koja se specijalizirala za pripremanje zdrave hrane.

Recept Nenada Posavca ( Brza košara )

Umak od češnjovki s palentom ili grizom

Sastojci:

- 2 para češnjovki
- 1 luk
- 1 konzerva pelata
- palenta
- pšenična krupica (griz)

Priprema:

Češnjovke otvoriti i pirjati na luku, dodati pelate i zgotoviti umak. Skuhati posebno palentu i griz. Na jedan tanjur staviti palentu, a na drugi griz pa preliti umakom od češnjovki.

Pogledajte i ostale recepte prema kojima su pripremana jela u emisiji od 3. veljače:


Zapečene kapice s morskim plodovima na kremi od cikle


Tjestenina s umakom od kulena, graha i paprike


Tart s bademovim tijestom i kremom od badema i tonke, Čoko kuglice i Praline s narom
Recepte emitiranih emisija pronađite OVDJE.

Kulinarski show Kruške i jabuke pratite od ponedjeljka do četvrtka na Drugom programu od 17:15. Najbolju od četiriju emisija prikazanih tijekom tjedna donosimo subotom na HRT2 u 19 sati.

Pozivamo i Vas da se prijavite za sudjelovanje u kulinarskom showu - upitnik za prijavu.