Tjestenina s umakom od kulena, graha i paprike

Ekipa Jabuke: Christian Misirača i Ivana Subašić, ekonomistica iz Zagreba, pobijedila je ekipu Kruške: Nenada Posavca i Irenu Žalac, aranžerku i konobaricu iz Zagreba.
Gošća kuharica bila je Maja Kefeček koja se specijalizirala za pripremanje zdrave hrane.

Recept Christiana Misirače: Tjestenina s umakom od kulena, graha i paprike
Sastojci:

- 0,5 kg tjestenine (orecchiette)
- 20 dag kulena
- 4 crvene paprike
- 2 dl vrhnja za kuhanje 
- 2 dl kiselog vrhnja (20% masnoće)
- 0,5 kg velikog bijelog graha iz konzerve
- 1 glavica ljubičastog luka

Priprema:
Tjesteninu skuhati, a papriku ispeći. Na tavi prepržiti kulen, dodati bijeli grah, malo vrhnja za kuhanje i pečenu papriku. Ubaciti sve unutra te završiti kiselim vrhnjem i listićem mente uz dodatak crnih truba u prahu.


Pogledajte i ostale recepte prema kojima su pripremana jela u emisiji od 3. veljače:


Zapečene kapice s morskim plodovima na kremi od cikle


Umak od češnjovki s palentom ili grizom


Tart s bademovim tijestom i kremom od badema i tonke, Čoko kuglice i Praline s narom

 
Recepte emitiranih emisija pronađite OVDJE.

Kulinarski show Kruške i jabuke pratite od ponedjeljka do četvrtka na Drugom programu od 17:15. Najbolju od četiriju emisija prikazanih tijekom tjedna donosimo subotom na HRT2 u 19 sati.

Pozivamo i Vas da se prijavite za sudjelovanje u kulinarskom showu - upitnik za prijavu.