Zapečene kapice s morskim plodovima na kremi od cikle

Ekipa Jabuke: Christian Misirača i Ivana Subašić, ekonomistica iz Zagreba, pobijedila je ekipu Kruške: Nenada Posavca i Irenu Žalac, aranžerku i konobaricu iz Zagreba.
Gošća kuharica bila je Maja Kefeček koja se specijalizirala za pripremanje zdrave hrane.

Recept Nenada Posavca: Zapečene kapice s morskim plodovima na kremi od cikle

Sastojci:
- 4 školjke kapesante
- 200 g mješanih školjki
- 500 g mesa škampa
- 1 glavica češnjaka
- 1 manji celer (korijen)
- 1 manja cikla
- 1 dl bijelog vina

Priprema:
Na maslinovom ulju popržimo meso škampa uz dodatak mesa školjki koje smo predhodno otvorili na pari. Na popržene sastojke dodamo češnjak, krušne mrvice i malo vina, začinimo solju i paprom te sve skupa spojimo s tvrdo tučenim bjelanjkom. Zapečemo u pećnici 10 min na 200°C.
Ciklu skuhamo, dodamo začine i vrhnje i napravimo kremu.


Pogledajte i ostale recepte prema kojima su pripremana jela u emisiji od 3. veljače:


Tjestenina s umakom od kulena, graha i paprike


Umak od češnjovki s palentom ili grizom


Tart s bademovim tijestom i kremom od badema i tonke, Čoko kuglice i Praline s narom
Recepte emitiranih emisija pronađite OVDJE.

Kulinarski show Kruške i jabuke pratite od ponedjeljka do četvrtka na Drugom programu od 17:15. Najbolju od četiriju emisija prikazanih tijekom tjedna donosimo subotom na HRT2 u 19 sati.

Pozivamo i Vas da se prijavite za sudjelovanje u kulinarskom showu - upitnik za prijavu.