Uz HRTi program HRT-a dostupan diljem svijeta

HRT uskoro prestaje emitirati "Sliku Hrvatske" u Sjevernoj Americi te Australiji i na Novome Zelandu. Umjesto toga Hrvati će ondje dobiti znatno opsežniji te aktualniji sadržaj Četvrtoga programa Hrvatske televizije, koji postaje međunarodni nekodirani program.

Preko HRTi, multimedijske aplikacije koju bilo koji naš korisnik može jednostavno instalirati na svome mobitelu, tabletu, PC-ju, laptopu korisnici nas već sada mogu pratiti od Sjeverne Amerike do Novog Zelanda. Sa uslugom HRTi naši gledatelji besplatno dobivaju mogućnost pratiti 24 sata program HRT 4 uživo. Važno je naglasiti to što se dobiva, a to su hrvatski sadržaj, hrvatski sport, vijesti, dokumentarni filmovi...

Dostupni smo na svim platformama - IOS, Android i Windows Phone, mobitelima i tabletima, ali i na desktop računalima. Imamo i tzv. "selfcare" portal - korisnici mogu i sami ažurirati svoje uređaje - dostupni su im tri i mogu ih tijekom mjeseca zamijeniti - mogu imati i na tabletu i na mobitelu i na računalu HRTi. U tri mjeseca imamo više od 65 tisuća korisnika, objasnio je u Studio 4 Igor Duić, glavni urednik Novih medija HRT-a .

U pripremi je i aplikacija za pametne televizore LG i Samsung.

Što je to HRTi i kako funkcionira, pogledajte u videoprilogu.