Lulasovi šupljoglavci

Naoko drveni, na dodir betonski, zapravo su smiješni, unikatni, ručno izrađeni ukrasni pitari (lončanice). Radi ih šibenčanin Mario Juras, Lulas . Na ideju je došao uređujući kuću.

Kada je vidio da s betonom može što god hoće nije mu više bilo kraja… Slobodno vrijeme krati sa šupljoglavcima. Ne bavim se politikom pa mislim da mi je dokon mozak. A dokon mozak- vražje igralište - rekla bi moja baba. A to da je na dobrome putu pokazala mu je mačka. Ulovio je mačku kako oštri kandže na njegovom uratku, čak je mačka mislila da je to od drveta. Ja sam onda reka – to je to!  Privarija sam i  prirodu.

Nastali su tako različiti modeli. Oni sa šibenskom kapom, rastafarijanci, glazbenici... Treba mu tek malo vremena, žice i betona. U posljednje vrijeme, okušava se Lulas i s kalupima. Ocrtava ih licima poznatih osoba.

Zna Lulas raditi i s drvom, za svoju dušu. Napravio je tako zidni šah, vertikalni šah. A kako bi drugačije kad je on jedan ekscentrični umjetnik, kaže jedna od obožavatelja. Beskarakternima u kući umjetnika iz Podlukovnika - nema mjesta. Ponosito svoju 'djecu' šalje u bijeli svijet.

Njegova velika obitelj šupljoglavaca, malo po malo, rasula se diljem Europe. A doma uz 'ćaću' ostaju jedino slabašni i stari.