Skunk Anansie dolaze na INmusic festival

Na INmusic festival, uz već najavljene velike svjetske glazbene zvijezde, na zagrebački Jarun ovoga ljeta stiže još jedan bend predvođen energičnom frontmenicom - Skunk Anansie koja će hitovima poput 'Charity', 'Hedonism' i 'Weak' rasplesati publiku, priopćili su u 2. veljače organizatori.

Skunk Anansie britanska je rock četvorka koju, uz karizmatičnu pjevačicu Deborah Anne Dyer poznatiju kao Skin, čine basist Cas, gitarist Ace i bubnjar Mark. Grupa je nastala 1994. godine, na ulicama Londona u vrijeme društvenih, političkih i glazbenih promjena, a kao inspiracija za ime benda poslužila je zapadnoafrička narodna priča o Anansiju mitskom čovjekolikom pauku iz Gane. Riječ 'Skunk' dodana je kako bi ime benda zvučalo 'opakije'.

Nepunu godinu dana od njihovog prvog nastupa, čitatelji popularnog glazbenog časopisa Kerrang su ih 1995. godine proglasili najboljim novim britanskim bendom. Tijekom devedesetih, uz broje nominacije i priznanja, te s preko pet milijuna prodanih albuma i sedam rasprodanih svjetskih turneja, bili su jedan od najtraženijih europskih izvođača. 2004. godine uvršteni su u Guinnessovu knjigu britanskih hit singlova i albuma kao jedan od najuspješnijih britanskih izvođača iz posljednjih 50 godina.

Nakon što su se 2002. godine članovi benda privremeno razišli, nastavili su se samostalno baviti glazbom, a 2009. ponovo su oformili isti bend te su, nakon održana dva tajna londonska povratnička koncerta, nastavili obogaćivati svijet dobrom glazbom, navode organizatori. Ukupno su snimili šest studijskih albuma od kojih su tri izašla prije 2002. Najnoviji album 'Anarchytecture' kojeg će promovirati na nadolazećoj turneji izašao je 15. siječnja 2016. godine. 

Podsjećamo da će se uz Skunk Anansie za nezaboravne trenutke s jedanaestog INmusic festivala pobrinuti Florence + The Machine, PJ Harvey, The Kooks, Wilco, Yeasayer, The Heavy, Pat Thomas and Kwashibu Area Band, Monoswezi i mnogi drugi. INmusic festival održat će se od 20. do 22. lipnja 2016. godine na Jarunu u Zagrebu.