Sky 'Sviščev dan' obilježava cjelodnevnim emitiranjem hita 'Beskrajan dan'

U povodu Sviščeva dana, koji se danas tradicionalno obilježava u pensilvanijskom Punxsutawneyu, ali i diljem Sjedinjenih Država, i britanski televizijski div Sky obilježit će ga maratonskim prikazivanjem kultnog filma 'Beskrajan dan' iz 1993. s glumcem Billom Murrayem u glavnoj ulozi.

Film će se u programu Skyja danas prikazati uzastopno trinaest puta. Novinar Independenta Jacob Stolworthy oduševio je i razveselio čitatelje internetskog izdanja lista, s kojima se našalio 'navukavši' ih da vijest o prikazivanju filma 'skrolaju' čak trinaest puta.

'Groundhog Day' je film o ciničnom, sebičnom, ali i urnebesno smiješnom meteorologu kojega utjelovljuje Bill Murray, prisiljenom ponovno proživljavati jedan te isti dan sve dok ne učini ispravnu stvar. Pošto ga zatekne ponavljanje istoga dana, nakon prvobitnog očajanja počinje njegova promjena u altruista.

Scenarist filma je Harold Ramis, poznat i kao redatelj filmskog serijala 'Istjerivači duhova', a uz Murraya glavnu žensku ulogu igra Andie McDowell. Komedija je gledateljima zanimljiva i dvadeset i tri godine od prvog prikazivanja. Uz nekoliko vrijednih nagrada, film je 1993. osvojio i priznanje BAFTA-e.