Globalna kampanja 'Child 4 Child'

We Are One ('Mi smo jedno') naziv je pjeseme globalne kampanje Child 4 Child  kojoj se pridružila i Hrvatska. Ekipa emisije Dobro jutro, Hrvatska provjerila je o čemu se radi i kako se i vi možete uključiti u nju.  

Neka od izuzetno popularnih svjetskih dječjih pjevačkih talenata s YouTube kanala formirali su super grupu za podizanje svijesti o raku, a najbolji dio kampanje je da su djeca širom svijeta pozvana da sudjeluju. Na stranici www.child4child.com sva djeca mogu pjevati i snimiti svoj glas i na taj način postati dio svjetskog zbora koji će biti prezentiran u cijelom svijetu na Međunarodni dan djece oboljele od raka - 15. veljače.

S pjesmom We Are One ('Mi smo jedno') želi se odati počast svoj djeci svijeta, posebno onoj koja se hrabro bore protiv raka. Od 250.000 djece kojoj se u cijelom svijetu dijagnosticira rak, njih oko 90.000 se ne uspije izboriti, što čini rak vodećim uzrokom dječje smrtnosti od nezaraznih bolesti.
 
Childhood Cancer International (CCI) je krovna organizacija koja trenutno predstavlja 180 roditeljskih udruženja iz 90 država širom svijeta. 11. siječanja CCI je pokrenula prvu globalnu kampanju Child 4 Child u kojoj su lokalna udruženja udružila snage za podizanje svjesnosti o raku. 

Organizacija se udružila s nekoliko izuzetno talentirane djece koja su svoju popularnost stekla na brojnim natjecanjima za talente kao što su America's Got Talent, The Voice Kids Australia and Britain's Got Talent. Njihove izvedbe dostigle su preko 300 milijuna pregleda na YouTube kanalu.

Novu pjesmu We Are One ('Mi smo jedno')  skladao je međunarodno priznati skladatelj Christophe Beck poznat po kreiranju poznatog Disney hita Frozen, koji je rekao: Skladao sam glazbu za preko stotinu filmova, uključujući i poznate Hollywood hitove kao što su The Hangover, Ant-Man and The Peanuts Movie. No, ovo je daleko jedan od mojih najzahtjevnijih zadataka. Srećom, uz sebe sam imao svoju kćerku, Sophie, talentiranu glazbenicu i skladateljicu, i David Goldsmith tekstopisca, koji nas je inspirirao divnim riječima. Nas troje smo zajedno radili na ovoj pjesmi i ponosan sam na rezultat koji smo postigli.
 
Želite li i vi pjesmom We Are One  ('Mi smo jedno') odati počast svoj djeci svijeta, posebno onoj koja se hrabro bore protiv raka otvorite stranicu www.child4child.com  i snimite svoj glas i na taj način postanite dio svjetskog zbora koji će biti prezentiran u cijelom svijetu na Međunarodni dan djece oboljele od raka - 15. veljače 2016.

O akciji je za Dobro jutro govorila Ljiljana Vuletić, udruga roditelja djece oboljele od malignih bolesti 'Ljubav na djelu'.