MMS za autizam - pripravak opasan za zdravlje!

U manjku informacija i činjenici da njihovoj djeci ni oficijelna medicina ne pomaže, neki od roditelja pribjegli su novom preparatu u borbi s autizmom i to putem društvenih mreža i oglasnika.

Riječ je o takozvanom CD protokolu, otopini natrijeva klorita i citratne kiseline za koji medicinske organizacije poput Svjetske zdravstvene organizacije ili našeg HALMED-a odavno upozoravaju da ona nije lijek, nego opasan otrov.

Jedna od mama koja je prošlih dana javno govorila o boljem zdravstvenom stanju djeteta nakon uzimanja proizvoda MMS-a nije nam se javila, no oglasila se putem interneta.

Samo da napomenem za sve koji su me kontaktirali, i one koji nisu, ovo radimo uz blagoslov pedijatrice, defektologa i doktora iz Splita. I CD nije izbjeljivač. Slobodno se informirajte. Samo ubija candidu, crve, bakterije, čisti metale od prokletih vakcina i diže imunitet. Jako veliki broj djece do sada na CD-u je ozdravio nakon nekoliko mjeseci terapije, a pokazalo se uspješnim i u liječenju mnogih drugih nelječivih bolesti, napisala je Helena Begenisic-Schlachter.

Grupa potpore ovom preparatu više nije dostupna nakon reakcije javnosti. A majka autističnog djeteta Slavica Dujmović tvrdi da se u medicinskoj borbi protiv autizma u posljednjih 40 godina ništa nije promijenilo. Razumije te roditelje jer pomaže im u Udruzi za autizam, no protiv je takve vrste alternativne pomoći.

Kao roditelj nisam nikada pribjegavala metodama koje bi mogle naštetiti mom djetetu, uvijek sam se potrudila da pokušam vidjeti o čemu se radi. Eto, i roditelji u odgovoru na priopćenje naše udruge kažu, zar mislite da je manje štetan i otrovan farmaceutski pripravak kao medikament koji se daje šakom i kapom našoj djeci, iako se zna da za autizam nema lijeka, smatra predsjednica Udruge za autizam Zagreb Slavica Dujmović.

I pedijatrijska struka protivi se ikakvoj uporabi ovog pripravka i podsjeća na prioritetni dogovor s liječnikom.

Kada to paramedicina koristi i plasira na tržište preparate koji su nedokazivog učinka. Nema sustavne provjere toga i u tim preparatima su škodljive supstancije. Trebalo bi apelirati na državnu regulativu, rekao je pedijatar prim. prof. dr. sc. Milivoj Jovančević.

U emisiji Hrvatska uživo o ovoj temi razgovarali su prof. Jasmina Frey Škrinjar i dr. sc. Goran Krakar, neuropedijatar Poliklinike za dječje bolesti dr. Sabol.

A Hrvatska agencija za lijekove i medicinske proizvode već šest godina upozorava na štetne nuspojave, po savjetu i Svjetske zdravstvene organizacije.

Prijavljeni su simptomi trovanja, pojave da hemoglobin ne može vezati kisik, za život opasan nizak krvni tlak, otežano disanje, goruća bol u grlu, povraćanje, dijareja i mučnina, kaže Jasminka Tadin iz HALMED-a.

I kako u regulatornoj agenciji i dalje tvrde, svaku prodaju takvog pripravka potrebno je prijaviti inspekciji Ministarstva zdravlja koja pak tu problematiku dalje prosljeđuje policiji.

To je riječ o nezakonitoj proizvodnji i prodaji tih proizvoda. Jedan od prodavatelja u SAD-u je već otpužen i osuđen za kazneno djelo i raspisane su tjeralice. U ovom trenutku je više različitih prodavatelja ovih proizvoda, tvrdi Tadin.

Tako smo jednim klikom na MMS proizvode došli do distributera iz Slovenije koji tvrdi kako njegovi proizvod MMS kapi nisu lijek, već sredstvo za dezinfekciju vode.